Tänään olikin kiva päivä, kun sekä mummu että mummi kävivät kylässä. Lapsilla riitti uusissa taidoissa näytettävää ja kyllä se juttukin luisti ihan mukavasti. Saralla taisi olla hammasvaivoja, kun ei meinannut päiväunet millään onnistua (huutoa ja raivoa), sen seurauksena jäi muskarikin tänään väliin. Onneksi neiti palasi isin avustuksella takaisin rytmiin ja sai nukuttua pahimman väsymyksensä pois.

Sillä aikaa kun Sara touhusi isin kanssa kotona, näytti Jaakko mummille/mummulle muskaritaitojaan. Mummelit (heh, mikä nimitys) istuivat tuoleilla ja seurasivat aitiopaikalta Jaakon ja Tiina-äidin laulua/leikkiä/soittoa/tanssia. Jaakko nautti musisoinnista entiseen malliin, vaikka loppupuolella alkoikin jo hieman unihiekka vaivata silmissä. Automatkalla Helena-mummi teki kaikkensa saadakseen Jaakon pysymään hereillä (Tiina käski), mutta unihiekka oli sen verran tujua tavaraa, ettei edes Jaakon lempilaulu, "metrolla mummolaan" ja vauhdikas helistimen soitanta tehonneet pikkumieheen. Hyvä oli kuitenkin yritys! Ainakin etupenkillä istuneet Tiina ja Marja-mummu olivat sangen virkeinä seuratessaan takapenkin tehopakkausta. ;)

Loppuilta sujui normaaliin tapaan Jaakon ja Saran päivärytmiä seuraten. Koska eilen ei kylvetty niin tänään sitten nautittiin nakuilusta ja veden loiskeesta. Jaakko on nykyään aivan mahdoton polskuttelija, veden pinta laskee hetkessä 10cm, kun Jaakko hakkaa jalkojaan veteen veden roiskuessa ympäriinsä. Sara sen sijaan istuu kylpytuessa varpaat visusti vedenpinnan yläpuolella, mutta nauttii kovasti vatsallaan polskuttelusta.

Sara ja Jaakko näkivät tänään vain pienen vilauksen Hannu-papasta ja Markku-ukista (kun toivat/hakivat mummua/mummia), tulkaahan nyt käymään hieman useammin! Täällä ollaan ja odotetaan eikä muuta voida...