Saralla ja Jaakolla on jo pitkään ollut sama rytmi (sama joka on kokonaisuudessaan tuossa oikeassa laidassa). Nyt Jaakko on kuitenkin alkanut heräillä aamusta n.5.30-6 aikoihin enkä oikein tiedä, mitä kannattaisi tehdä. Aikaisemmin lapset ovat heränneet suoraan aamupalalle, nyt tuo aikainen aamu tuntuu "hiukan" liian aikaiselle herätykselle.

Ensin ajattelin, että ei muuta kun nukutetaan pikkumies uudestaan. Ja välillä tutin laittaminen riittääkin, poika jatkaa tyytyväisenä uniaan. Kerran annoin maitoa pienen annoksen ja taas jatkui uni. Mikon kanssa tässä keskusteltiin ja sanoin, etten haluaisi opettaa lapsia siihen, että niin aikaisin otetaan maitoa ja sitten vielä nukkumaan. Nyt Jaakko kuitenkin useasti herättää Saran jutustelullaan ja niin ovat molemmat hereillä silloin "liian aikaisin".

Tänään sitten kokeiltiin, että annoin maitoa, jonka jälkeen vein lapset takaisin nukkumaan. Nukahtivat ihan hyvin ja jatkoivat uniaan n. tunnin ajan. Aamupäivällä olivat kyllä todella väsyneitä eivätkä jaksaneet päiväruokaa kokonaan.

Vaan sitten yllättivät, nuo rakkaat pienet pirpanat. Molemmat nukkuivat pitkät päiväunet, Sara 1 1/2h ja Jaakko 2h. Iltapäivästä nukkuivat toiset unet, 50min. Joten eiköhän nyt kokeilla tätä uutta rytmiä, jospa sen avulla saataisiin ne kaivatut ja kadonneet pitkät päiväunet takaisin. (tässä on nyt useampi päivä jo jätetty yhdet tirsat pois, eikä sekään auta, nukkuivat silti vain 1/2h kerrallaan)

Katsotaan, mitä tuleman pitää...