Tänään käytiin 8kk- neuvolassa. Helena-mummi oli mukana, kun käytiin oikein lääkärilläkin.

Tärkeintä tietysti oli saada uudet mitat ja tässähän ne:

Sara 6850g (6460g) ja 67cm (63,8cm). Jonkin verran on siis neiti kasvanut, mutta pikkusen mennään ns. alakäyrillä. Ei jouduttu painonseurantaan, mutta nyt sitten lisäillään ruokaöljyä ruokaan. Lääkärin kommentit: " Kehitys mainio, konttaa, istuu, jokeltaa. Terve tyttö. Painoa niukemmin, mutta kovin on touhukas -> ruokaöljylisä. Sydän, keuhkot, vatsa, lonkat, korvat, silmät, näkö & kuulo normaalit."

Jaakko 8920g (8300g) ja 72,2cm (68,3cm). Jaakko menee aika lailla käyrillä... Aikaisemmin paino meni yläkäyrillä, poika on siis hoikistunut. Lääkärin kommentit: " Kehittynyt hienosti, ikätasoa, ryömii, istuu, jokeltaa. Terveenä ollut. Sydän, keuhkot, vatsa norm. Iho kuivakka. Silmät, korvat, jalat ok. Näkö & kuulo norm. "

Tällä kertaa vierailtiin neuvolarakennuksessa vähän pidempäänkin, koska lapset söivät siellä päiväruuan + maidon. Jos oltaisiin tultu kotiin syömään, olisi rytmit menneet aivan sekaisin ja lapset olisivat joutuneet olemaan liian kauan nälässä... Kaikki sujui kuin rasvattu ja Helena-mummi pääsi lasten kanssa ulkoilemaan.