Lähdimme keskiviikkoaamuna Turkuun suuntana kylpylähotelli Caribia. Matkan aikana oli tarkoitus tavata myös Heidiä ja Calea, jotka asuvat Turussa. (matkan alkuperäinen tarkoitus)

Heidi tuli kyydissämme Turkuun, nappasimme hänet mukaan matkan varrelta. Sara viihdytti autossa äitiä ja isiä märehtimällä... Meillä ei ole aavistustakaan, mistä neiti oli saanut suuhunsa ruohoa ja vaikka kuinka yritin kaivaa sitä sieltä pois, hetken päästä sitä oli suussa lisää. Naureskelin Saralle ja pyysin, että näytä nyt onko sitä vielä siellä. Sara avasi kiltisti suun ja kappas vaan, lisää ruohoa! Uskomaton määrä ruohoa mahtuu piiloon pieneen suuhun ja edelleen on täysi mysteeri, mistä se sinne meni. Mikko nimittäin nosti Saran autoon eteisestä (ainoa paikka, josta voinut sitä napata) ja ainakaan turvaistuimella ei kasva ruohoa. No, hauska juttu joka tapauksessa, sai meidät erityisen hyvälle tuulelle menomatkalla. ;)

Niin, Turkuun päästyämme menimme suoraan Heidille ja Calelle kylään. Lapset tutkivat tohkeissaan kaunista kotia, jossa riitti kirjoja ym. muuta mukavaa kokeiltavaa. Sara "ihastui" korkkipohjaisiin lasinalusiin. Alla olevassa kuvassa Sara yrittää laittaa lasinalusta puiseen kukkatolppaan kiinni, ikäänkuin ripustaisi taulua. Tätä Sara jaksoi leikkiä vaikka kuinka kauan vaikka eihän se alunen tolpassa pysynytkään. Liekö tulevaa sisustajan vikaa tytössä?!

665716.jpg

Jaakkoa kiinnosti erityisesti kaukosäädin, jonka Cale antoi leikkikaluksi. Myös Raamatut olivat kovassa huudossa.

Välipalan syötyään lapset nukkuivat päiväunet ulkona rattaissa parvekkeen kupeessa. Samalla äiti ja isi saivat herkutella Calen kokkaamalla ruualla. Nam! Lapset sen sijaan pääsivät syömään ruokaa hotellille. Sillä aikaa kun purimme matkatavaroita, Jaakko nautti pitkistä käytävistä ja konttaili sen minkä ehti.

665718.jpg

Missä Jaakko???

Torstaiaamuna menimme ensimmäisen kerran uimaan. Lähtiessä molemmat lapset olivat hyväntuulisia ja ihmeissään mitä oikein tapahtuu.

665719.jpg

665720.jpg

Sara ei ollut moksiskaan vieraasta ympäristöstä ja suurista uima-altaista, mutta Jaakkoa ne pelottivat aivan valtavasti. Jaakko ilmestyi suihkutiloista isin sylissä silmät punaisina itkien. Vasta veteen päästyään Jaakko tajusi, että tämähän on kiva juttu ja että veden läiskyttely on edelleen yhtä hauskaa puuhaa kuin aikaisemminkin. Ja niin haihtuivat pienen miehen huolet. Lapset siis nauttivat uimisesta ja veden loiskuttelusta valtavasti. Menimme uimaan (sekä to- että pe-aamuina) heti aamusta ennen aamupalaa, jotta saisimme uida mahdollisimman rauhassa. Ja eipä tuota porukkaa altaalla paljon näkynytkään (aamulla klo 8). Kun lähdimme uimasta, teimme Mikon kanssa "lapsivaihtokaupan", koska arvelimme, että Jaakon olisi parempi olla minun kanssa. No, eipä auttanut äidinkään turvallinen syli. Saunaa käytiin vaan kokeilemassa ja äkkiä suihkun kautta hotellihuoneeseen. Seuraavana päivänä otimme tutin mukaan ja silloin Jaakko oli hieman rauhallisempi vaikka välillä meinasi itku päästä. Kaiken kaikkiaan pieni mies selvisi uudesta kokemuksestaan hienosti ja toisella kerralla saunottiinkin jo ihan kunnolla (= istuttiin saunassa muutamia minuutteja).

Tässä vielä joitakin kuvia reissulta:

665739.jpg

Hyvää huomenta! Äitiä ja isiä ei armahdettu "lomallakaan" vaan herätys oli klo 7 tai jopa hieman aikaisemminkin...

665722.jpg

665724.jpg

Sarasta ja Jaakosta oli hauskaa, kun pääsi leikkimään uusiin paikkoihin.

665728.jpg

665729.jpg

Välillä oli mukava ihmetellä suurta maailmaa!

665733.jpg

Minustako kerrossiivooja?

665735.jpg

Ja minä tarkastan sammuttimet!

665745.jpg

Näin toimi syöminen omassa huoneessa. Käytimme reissussa sack´n seat- "istuimia", olivat todella käteviä vaikkakin karvaasti totesimme sen, että aikuisen on oltava joka sekunti vieressä (Sara kupsahti nurin ;(   ). Alkuvaikeuksien jälkeen homma toimi kuitenkin todella hyvin.

665736.jpg

Iloiset (vielä hereillä olevat) paluumatkalaiset.

665737.jpg