Tässä taas itselle muistiin juttuja lasten tavoista...

Herääminen:

- Sara herää lähes aina pieneen itkuun. Aiemmin itku oli hysteeristä, mutta nykyään herääminen on ilmeisesti vähemmän tuskallista. Jos neitiä ei heti haeta sängystä, alkaa sängystä kuulua justustelua ja leikkimisen ääntä (itku siis loppuu melko lyhyeen). Sara nauttii myös köllöttelystä, joten aina ei ole tarvetta roikkua sängyn laitaa vasten noutajaa odotellen.

- Jaakko heräilee rauhassa ja venytellen. Poika saattaa makoilla unikavereita/uniriepua hiplaten pitkiäkin aikoja ennen ylösnousua. Jaakko herää monesti Saran heräämiseen, ts. äänekäs sisko keskeyttää makoisat unet. Jaakko on kuin aurinko herättyään, silmät tuikkivat ja koko naama loistaa kuin hangon keksi.

- Mikäli lapset heräilevät ennen seitsemää, heille tarjotaan vain tuttia suuhun (= "nyt nukutaan, on yö"). Yleensä uni maistuu vielä molemmille. Jos jostain syystä uudelleen nukahtaminen ei onnistu (yleensä Sara), on ko. herääjä kovin kärttyinen ja väsynyt ensimmäisen tunnin ajan.

- Mikäli molemmat vanhemmat ovat aamulla kotona ja on aikaa, lapset pääsevät äidin ja isin sänkyyn köllöttelemään hetkeksi.

- Raittaissa herääminenkin tapahtuu eri tavoin. Jaakko alkaa paukuttaa jalkojaan rattaita vasten tai hiplata itkuhälytintä (jos on huomannut sen). Sara herää myös rattaissa itkuun tai venyttelyyn samalla voivotellen.

 

Aamupala:

- Aamupalaksi on useimmiten puuroa (maku vaihtelee). Jos lapset ovat supernälkäisiä eivätkä jaksa odottaa puuron valmistumista, saavat he ensin maitoa ja hetkeä myöhemmin puuron. Tällaisia tilanteita syntyy silloin tällöin, kun iltapala ei jostain syystä ole maistunut.

 

Aamupv:

- Aamupalan jälkeen lapset keskittyvät todella hyvin leikkeihinsä ja leikkivät monesti keskenään puolisen tuntia. Kun kello alkaa näyttää yhdeksää, lähdemme ulos aamukävelylle katsomaan autoja tai vaihtoehtoisesti puistoon. Aamupalan jälkeinen aika on myös sopiva rako rientää johonkin kyläpaikkaan.

- Aamupäivään kuuluvat olennaisena osana aamupäiväunet, joita lapset nukkuvat 40min.- 1,5h.

 

Leikit:

jatkuu myöhemmin...