IMATRALLA SUKULOIMASSA

Lähdimme torstaiaamuna 5.7.07 heti aamupalan jälkeen kohti Imatraa. Ajoimme suoraan Eila-isomummon luokse kahden pysähdyksen taktiikalla. Isomummo olikin jo kovasti odotellut lapsosia luokseen ja mukava oli meidän aikuistenkin tavata pitkästä aikaa. Lapset olivat matkustamisen jälkeen energiaa täynnä ja joka puolelta löytyi kaikenlaista kiinnostavaa; lehtiä, kirjoja, rikkalapio ja -harja... Yritin laittaa lapset päiväunille matkarattaisiin, mutta lapsia ei vielä väsyttänyt, joten menimmekin 1v.-valokuvaukseen (jonne oli siis tarkoitus mennä vasta unien jälkeen). Kuvaukset sujuivat erinomaisesti, nyt sitten odotellaan, minkälaisia kuvia tuli. ;o)

718556.jpg

(Isomummin luona kylässä.)

Kuvausten jälkeen lapset nukkuivat päiväunet ja illemmalla suuntasimme majapaikkaamme Mikko-isin enon perheen luokse. Lapset pääsivät kylpemäänkin- olipa mukava yllätys! Yö sujui ihan hyvin, vaikka Jaakko heräsikin kahdelta ihmettelemään olinpaikkaansa. Oli hauska seurata, kun välillä Jaakon piti oikein nousta seisomaan ja katselemaan, missä ollaan.

Perjantaiaamuna kävimme jälleen kuvaamolla, tällä kertaa perhekuvissa. Loppupäivän vietimmekin majoittajaporukan kanssa oleillen. Mukavaa oli, kiitos vain vieraanvaraisuudestanne, Arja, Hanski ja lapset!

718555.jpg

(Sara ja Jaakko hienossa riippumatossa. Taisi olla Jaakon mielestä jännää...)

HÄÄT OUTOKUMMUSSA

Alkuillasta (siis perjantaina) lähdimme ajamaan kohti Outokumpua. Lapset nukkuivat hyvät unet ja pääsimmekin yhtä soittoa melko pitkälle. Pysähdyimme syömään Joensuun Citymarketissa/Hesburgerissa. Lapsista oli hauskaa istua auto-mallisissa ostoskärryissä (siis toinen sai "ajaa" autoa, kun toinen istui kärryissä). Puoli kahdeksan aikaan illalla saavuimme Annin ja Tomin viihtyisään kotiin, jossa majoituimme kaksi yötä. Lapset olivat aivan tohkeissaan erilaisista leluista, joita Annilla ja Tomilla olikin iso laatikollinen. ;)

Lapset nukkuivat todella hyvät yöunet ja lauantaiaamupäivä kului häihin lähtöön valmistautuen. Häät olivat niin lasten kuin aikuisten mieleen, onnea vielä Antti ja Tanja!

718560.jpg

Jaakko isin sylissä.

718561.jpg

Sara äidin sylissä.

718558.jpg

Hääpaikka oli erilainen ja hieno! Lapset viihtyivät ja jaksoivat yllättävän hyvin, vaikka itse juhlapaikalla ei oikein ollutkaan paikkaa jossa leikkiä. Jaakko ja Sara viihtyivät hyvin sylissä, syöttötuoleissa ja lattialla kävellen+kontaten. Lapset saivat iltapuuronkin juhlapaikalla, sen jälkeen oli jo aika lähteä nukkumaan...

ISIN VALMISTUJAISET OSA 3 IMATRALLA

Sunnuntaiaamuna pakkasimme jälleen tavarat ja ajoimme takaisin Imatralle. Eevan ja Sakun mökillä juhlimme Mikko-isin valmistujaisia kolmannen kerran, tällä kertaa siis Imatran sukulaisten kanssa. Lapset viihtyivät lepposissa juhlissa vaikka mökki olikin täynnä väkeä. Jäimme mökille yöksi ja tapahtumarikkaan päivän jälkeen lapset nukkuivatkin yön kuin pienet possut. Eipä ollut yöherätyksistä tietoakaan (vaikka eivät Sara ja Jaakko muutenkaan useasti herätä).  Ai niin, Jaakko tapasi toisen kerran isomman Jaakon, tällä kertaa isin ukin veljen. (ensimmäinen kertahan oli isin toisissa valmistujaisjuhlissa, joissa isin Jaakko-serkku oli myös mukana)

727998.jpg

Jaakko ja Sara mökin portailla. Portaiden kiipeäminen oli suurinta huvia ja lapset oppivat kerta laakista kuinka rapuista tullaan peruuttamalla alas (rappusia oli siis toisessa kohtaa yksi, kuvassa kaksi). Muutamia keikahduksia tietysti sattui, mutta se lienee melko vähän, kun rapuissa kiipeilyjä kertyi reilusti toista sataa. Muutenkin mökissä oli paljon katseltavaa ja kokeiltavaa, aikuisilla siis riitti vahtimista. Vaadittiin esimerkiksi vain pieni hetki, kun Jaakko jo istuskeli lattialla kirves kädessä... ;o)

728002.jpg

Kärryissä oli kiva istuskella ja katsella pihaa&luontoa. Jaakko kävi kärryttelemässä useammankin kerran niin isin kuin Eevan kanssa. Tässä herrasväki on jo hieman väsähtänyttä, päiväunille pitäisi päästä...

Viiden päivän reissaamisen jälkeen oli kiva tulla kotiin. Viimeinen pysähdys tehtiin Nastolan ABC:lla, jossa Jaakko intoutui laskemaan liukumäkeä (1.kerran) niin, että hyvä kun kotiin päästiin. Reissukilometrejä kertyi siis 1054, joten nyt on hetkeksi nähty aivan riittävästi muita maisemia. Nyt nautitaan kotona olosta ja aletaan valmistella 1v-synttäreitä.