Mikko on siis ollut viimeistä viikkoa lomalla. Sen kunniaksi yläkerran isäntä tarjosi hyvät ilmat, kai?!   ;o)

Viikko on ollut helteinen, mutta siitä on nautittu täysin rinnoin. (helteestä ei siis ole valitettu) Meillä on ollut aika lailla samankaltainen päivärytmi joka päivä, ns. hellerytmi. Päivät ovat sujuneet suurinpiirtein näin: aamupalan jälkeen ulkoilua etupihan puolella (varjoisa), aamu-unet sisällä, päiväruuan jälkeen noin 1h leikkiä sisällä, sitten leikkiä 1h ulkona katoksen alla, polskuttelua uima-altaassa, välipala, päiväunet sisällä, ruuan jälkeen leikkipuistoon (varjossa) ja sitten iltapuurolle. Homma toimii kuin junan vessa, sanoisi Mikko-isi. Kuumia päiviä ei jaksa mitenkään ilman ulkoilua, mutta varjossa on oltava. Ja kun ulkoillaan niin päiväunetkin maistuvat erinomaisen hyvin. Niin lapsille kuin vanhemmillekin.

Tällä viikolla saatiin myös vieraita. Torstaina Anssi ja Johanna (+ masuvauva) viettivät illan meillä. Lapset eivät ihan laittaneet parastaan, mutta ei kai aina tarvitsekaan. Lähinnä Sara oli itkuinen ja kaipasi syliin. Se on ollut viimeaikainen trendi muutenkin. Siis syliin haluaminen. Ja kyllä sitä syliä sitten tarjotaankin.

Perjantaina Okko-kaveri tuli vanhempiensa kera juhlistamaan uuden kodin lopputarkastusta, 1v.synttäreitä ja vanhempien (+Mikon) viimeistä lomapäivää. Puolikas päivä sujui vauhdikkaasti lasten temmeltäessä sisällä ja ulkona, uiden jne. Vaikka lapset ovatkin ihania niin kyllä ajatus kolmosista kauhistutti! ( Okolla ja meidän mukeloilla siis päivän ikäero)  Neljällä aikuisellakin oli tekeminen, kun piti pitää lapsukaiset pois altaasta, kivet pois suusta jne. Oli oikein mukava päivä!

Lauantaina Mikko-isi oli lasten kanssa iltapäivän ja illan, kun lähdin juhlimaan Leilaa ja Peraa (lisänimi jääköön sanomatta, heh!!!). Koko perheen oli tarkoitus lähteä juhliin, mutta kävi niin, että autosta lähti kilvet edellisenä yönä Mikko-isin tullessa kotiin kaverinsa luota. Kyseessä ei ollut ylinopeus vaan katsastamaton auto. Ja sitä se on ollut viimeiset 8kk. Ei siis ollut kyytiä juhliin. Noh, kaikkea sattuu.

Sunnuntai oli sateisempi päivä, mutta aamulla ehdittiin kuitenkin ulkoilla poutasäässä ennen ukkoskuuroa. Lapset heräsivät aamupv-uniltaan juuri kun sade alkoi ja koska etenkin Jaakko pitää veden roiskeesta naamalle, päätimme ottaa tuntumaa sateeseen. Muutaman kerran käväisimme sateessa ja se oli lapsista juuri niin hauskaa kuin oletimmekin! Iltapäivällä sade lakkasi ja päätimme lähteä käymään kävelyllä/kaupassa. Sää ei kuitenkaan suosinut vaan saimme vettä reippaasti niskaan... Yritetimme odotella sateen laantumista kaupalla (lapset söivät välipalan ulkona), mutta sateeseen oli lähdettävä. Lapset kurkkivat sadesuojan alta, Sarasta oli hauskaa laittaa käsi sateeseen ja hieman maistellakin sadetta (kieli ulkona). Onneksi kesä kuivaa sen minkä kastelee! Iltakylvyn jälkeen kuivauksen hoiti isi ja mannapuuro maistui lapsille sadepäivän iltana paremmin kuin hyvin.

Kiva loma takana vaikka toisaalta on kyllä ihan mukavaa, että se rutiininomainen arki alkaa taas...