Tuntuu, että tällä viikolla on tapahtunut paljon. Alkuviikosta en nyt muista mitään, mutta tässä jotakin loppuviikon hulinoista...

Torstaina kävimme Helsingissä tapaamassa nettituttuja. Lapsilla oli paljon kavereita ja äidillekin riitti juttuseuraa. Tapasimme pitkästä aikaa Helsingissä asuvat kaksostytöt, joilla kyläilimme alkuvuodesta. Olivatpas tytöt kasvaneet! Nelikko (siis meidän ja heidän kaksoset) teki tuttavuutta keskenään, tosin Sara ja Jaakko isompina olivat välillä hieman turhan raisuja. Mutta hyvin viihtyivät kaikki (myös muiden lapset). *vilk vilk kaikille tapaamisessa olleille* (Niin ja seuraavan kerran halutaan tavata myös kaksospojat sieltä maalta... *huhuu!*)

Torstai jatkui päiväunilla autossa, nopeasti suoritetulla ruokailulla kotona ja reippaalla osallistumisella muskarissa. Mummi ja ukki tulivat muskariseuraksi, kun Mikko-isillä oli työilta. Illalla lapset leikkivät innoissaan mummin ja ukin kanssa. Jaakko halusi näyttää ukille koko ajan jotain, kirjaakin ehtivät vain pikalukea, kun piti jo siirtyä seuraavaan hommaan. Myös tanssitaitoja esiteltiin pitkästä aikaa.

Perjantaina kävin pitkästä aikaa lasten kanssa kaupassa ja nyt taas muistan miksi sitä tulee tehtyä harvakseltaan...

1) Ensinnäkin kahdelle sopivia kärryjä ei ikinä löydy Prismasta, joten helpointa on mennä omilla rattailla.

 2) Lapset jaksavat istua vain ja ainoastaan sen ajan, kun kärryt ovat jatkuvassa liikkeessä ja maisemat vaihtuvat. Melko hankala toteuttaa, ainakaan minulta ei onnistu (siis niin että lennossa keräisi kaikki ruuat, heh!).

3) No, sitten kun saa vauhdilla kerättyä ruuat niin eiköhän kassoilla ole megajonot! Jonottaminen se vasta ratkiriemukasta onkin, kun molemmat nousevat seisomaan samalla kun lapat ruokaa hihnalle. Ei kelpaa mikään tavara rattaista, autonavaimetkin lentävät moneen kertaan lattialle... Maksu ja ruokien pikapakkaus ja äkkiä takaisin kotiin... ;o)

Perjantai-iltana saimme seuraksemme Ropen. Lapset vierastivat vain lyhyen hetken, sitten Sara jo kipitti Ropen syliin. Jaakko halusi taas esitellä kirjoja ja taisimme , yllätys yllätys, kuunnella hieman musiikkia ja tanssia. Kävimme myös ulkona puistossa leikkimässä ja lapsilla riitti ihmeteltävää, kun äiti ja Roppe innostuivat testaamaan leikkipuiston "vekottimia" (mm. kiipeilyseinää, kiikkua, keinua jne). Ulkoilun jälkeen lapset kävivät suihkussa ja saivat tietysti iltapalaa. Vauhdikas ilta sujui niin nopeasti, että Risto jo soitteli ihmeissään, että mihinkäs se rouva on oikein jäänyt...

Lauantai alkoi vauhdikkaissa merkeissä, kun aikataulun mukaan minun ja lasten piti olla klo 9.00 Malmilla valokuvauksessa. Huoh, juuri ja juuri ehdittiin. Kuvaus meni ok, Saraa ei hymyilyttänyt eivätkä lapset oikein pysyneet paikoillaan, että olisi saatu yhteiskuvaa. ;o)  Katsotaan nyt, mitä kuvista tuli! (varsinaiset 1v kuvat on jo otettu ja ne  ovat hienoja, nämä olivatt ns. lisäkuvia, kun monikkoperheiden kautta saa edullisemmin)

Kuvauspaikalta ajoimme mukkilaan, jossa lapset nukkuivat ensitöikseen päiväunet. Sisälle päästyään tutkittiin heti keittiön magneetit, kaikki lelut, työnnettiin kirjoja kirjahyllyn perälle ja haahuiltiin ympäri asuntoa.

885997.jpg

Saran ja Jaakon suosikkijuttu mukkilassa: keittiön radion räplääminen.

886002.jpg

Jaakko "jutteli" isomummille...

Sitten syötiin, jatkettiin leikkejä, syötiin välipalaa, leikittiin ja mentiin nukkumaan päikkäreitä rattaisiin parvekkeelle. Jaakko nukahti melko nopeasti, mutta Sara sanoi sopimuksen irti ja raivosi niin rattaissa kuin sisälläkin (tiesin kyllä jo etukäteen, että sisälle nukuttaminen, tavalliseen sänkyyn, on tuhoontuomittu yritys, kokeiltiin kuitenkin). Syytä raivolle en tiedä, mutta neito olisi kyllä kaivannut niitä päiväunia, sen verran silmät ristissä pikkuneiti istui sylissä. No, koska Jaakko nukkui vain puolen tunnin unet, päätin, että lähdemme ajoissa kotiin, jotta Sara ottaa tirsat autossa ja saan lapset ajoissa yöunille (Mikko hääkeikalla).

Näin myös tehtiin ja Sara nukkui koko automatkan. Kotona meno oli NIIIIIIN villiä ja hervotonta, etten ole vielä aiemmin vastaavaan törmännyt. Sara oli veltto ja väsynyt, mutta Jaakolla meni kovaa. Nauraa räkätti ja teki koko ajan kiellettyjä temppuja (mm. löi telkkariruutua leluilla, kiipesi omalle tuolille ja pöydälle seisomaan, keikkui rahin reunalla jne.) pilke silmäkulmassa. Iltapala ja nukkumaan meno sujuivat onneksi normaaliin tapaan...