Torstaina treffattiin Lotta-serkkua ja annettiin samalla synttärilahjat.

1105641.jpg

Jaakko ojensi lahjoja Lotalle moneen kertaan, mutta otti ne uudestaan itselleen, koska lahjanarut olivat kivoja...

Niin, päivä sujui leikkien. Lottakin pysyi hyvin mukana, kun käveli (hienosti!) Saran ja Jaakon perässä paikasta toiseen. Eipä tuota ikäeroa kohta enää huomaa ollenkaan. Päiväunille meno ja niiden nukkuminen ei aivan mennyt putkeen (Saran väsyhuudon takia Lotta ei nukahtanut ajoissa, Sara ja Jaakko nukkuivat vain 45min. ja Saran huuto herätti Lotan 30min. unien jälkeen), mutta kun unihiekat karisivat silmistä, jatkui leikki taas samaan malliin. Lapset ehtivät tavata myös Oskaria, Jenniä ja Tume-enoa. Tämän kertaisia huippujuttuja oli purkkikaapin tyhjennys (ja sehän tyhjeni, heh) sekä eteisen valojen räppääminen (Jaakko). 

Sunnuntaina olimme (erään nettiporukan) pikkujouluissa. Paikalla oli paljon yksivuotiaita (+-), joten lapsilla riitti leikkikavereita. Päiväunet lapset nukkuivat jälleen ulkona rattaissa, tällä kertaa Jaakko nukkui lähes 1,5h. Ehkäpä se vaunuissa nukkuminen alkaa jälleen muistua mieleen ja unet pidentyä... Jaakko sai kaverin eräästä 6v. neitokaisesta, joka tarjoili Jaakolle (elämänsä ensimmäisen) joulutortun. Ihan nauratti miten hyvin poika viihtyi neidin vieressä, no tottakai, kun herkkuja annetaan. ;o)

Pikkujoulujen jälkeen kävimme vielä yllätysvierailulla mummun ja papan luona. Lapsilla on ollut pappaa kova ikävä, joten sitä ikävää lievensi mukavat leikit papan kanssa. Isi ja mummu juttelivat alakerrassa sen aikaa, kun pappa ja lapset kiipesivät portaissa, kuuntelivat Elvistä, leikkivät kivillä ja leluilla, laskivat liukumäkeä (siinä jo aiemmin mainitussa vatsalihaslaitteessa), tanssivat jne. Hauskaa näytti olevan.

Maanantaina oli sitten mummun vuoro leikkiä lasten kanssa, kun mummu tuli papan palaverin ajaksi meillä käymään. Lapset olivat mummun tulosta innoissaan ja leikit alkoivat saman tien...

Niin ja maanantaina tavattiin naapurin Nea pitkästä aikaa (ollut reissussa). Jaakko oli onnellinen, kun mentiin yhdessä perhekerhoon. Perhekerhossa lapset ihmettelivät pientä vauvaa ja värittivät itsenäisyyspäiväkynttilät. Taisi olla lasten ensimmäinen "askartelu"...