Lapset saivat leikkiä eilen Lotan luona keittiövälineillä ja muovipurkeilla. Meilläkin muovipurkit olivat aiemmin "leluja" eli ne sai kaivaa kaapista, mutta purkkikaapin oveen asennettiin lapsilukko sen jälkeen, kun oven välissä oli koko ajan jomman kumman sormet. Melko vähissä on siis ollut lapsilla keittiövälineleikit, joten tänään sitten kaivettiin tavaraa kaapeista ja laatikoista. Leikkiin otettiin myös palikat ja niistä lapset tekivät makoisia herkkuja.

1197117.jpg

1197112.jpg

Tänään ei mentykään puistoon vaan tehtiin lumihommia omalla pihalla. On se niin kiva, että tänne Suomeenkin on saatu lunta. (kateellisena on vain katseltu muiden blogista kuvia lumikinoksista, *vink*) Lapset pääsivät ensimmäistä kertaa lumikolan kyytiin.

Jaakko lähti myös omille teilleen, tätä poikaa ei tunnu pelottavan yksinään olo. Jaakko nimittäin käveli kotimme vieressä olevan metsikön poikki (polku ehkä n. 30m, sen jälkeen metsikön toisella puolella on kävelytie/pururata) ja olisi jatkanut matkaansa ties minne saakka. Sara oli veljestään hieman huolissaan ja kyynelehti, kun Jaakko ei kutsuhuudoista huolimatta tullut takaisin. Lähdimme Saran kanssa Jaakon perään, kivahan se on seikkailla. Lapset olivat aiemmin kuunnelleet koirien haukuntaa ja äänien perään se Jaakkokin oli lähtenyt. Kun pääsimme Saran kanssa kävelytielle, oli Jaakko jo kaukana (30-40m päässä) ja taaksensa katsomatta askelsi koiran haukunnan suuntaan. Mihinkähän saakka mahtaisi poika päästä, jos antaisi vain kulkea?!

Lumihangessa talsiminen oli Jaakosta hauskaa, Sara ei lyhyillä jaloillaan jaksanut tarpoa eikä se kakka housussa auttanut tietysti asiaa yhtään enempää. Kotiin oli mukava palata pienen seikkailun jälkeen ja kengät putsattiin tietty rappurallissa ennen sisälle menoa!

Illalla ulkoiltiin vielä uudemman kerran. Mikko työnteli lapsia kolalla hankeen ja hauskaa oli. Teimme lapsille myös pienen liukurimäen aivan kotioven eteen, saa nähdä kauanko se siinä pysyy (lämpötila jo nyt lähes nollassa). Mukavan perheillan kruunasi sauna, jossa lapset reippaasti löylyttelivät. Saunaan mennessä Jaakko selitteli "pappa, pappa" ja kun äiti ei tajunnut yhteyttä saunaan menoon, Jaakko lisäsi "mmmummu". Niin joo, siellähän se Jaakko viimeksi saunassa olikin, mummulla ja papalla. Tosin kylmässä sellaisessa. ;o)