Kerroin lapsille aamulla, että saamme päiväksi seuraa Minnasta, Oivasta ja Onnista. Jaakko oli heti innoissaan: Minga, Minga, Minga. On se Minna vaan edelleen niin kiva tyyppi!

Ehdimme ulkoilla puolisen tuntia Nean kanssa ennen kuin vieraamme saapuivat. Onni ja Oiva saivat ulkovaatteet päälleen ja niin sitä talsittiin puistoon koko porukalla. Sara ja Jaakko esittelivät pojille puistoa. Onni ja Oiva kiikkuivat, testasivat hiekkaleluja ja ottipa Oiva ensimmäiset askeleensa ulkona! Kivaa oli, vaikka sää koettelikin! (välillä taivaalta satoi tiskirättejä, välillä tuuli ja tuiversi, välillä ei tehnyt kumpaakaan)

1372485.jpg

Jaakko lapioi Oivalle ja Onnille hiekkaa, jota pojat saivat kaivella...

Sisätiloissa leikit jatkuivat. Onni ja Oiva olivat tietysti innoissaan erilaisista leluista ja Sara&Jaakko seurasta. Meidän lasten ruokailu meni hieman riehumiseksi, kun piti esittää vieraille. Vauhdista huolimatta Sara ja Jaakko nukahtivat yllättävän nopeasti, vaikka pienillä veljeksillä oli olohuoneen puolella täysi meno päällä. Päiväunien jälkeen lapset ehtivät vielä leikkiä hetken yhdessä ennen kuin pienillä pojilla alkoi tulla uniaika ja oli lähdettävä kotiin.

Juuri ennen kuin Minna alkoi pukea pojille vaatetta päälle, Jaakko keksi, että hän haluaa muovailla. Poika veti hihat ylös ja ilmoitti: "muo!". Selitin Jaakolle, että muovaillaan sitten, kun Minna, Oiva ja Onni ovat lähteneet. Se ei kuitenkaan kelvannut, vaan Jaakko kiskoi hihojaan entistä rivakammin ja viittoi äidille, että "nyt keittiöön". Jaakon käden liikettä on vaikea kuvailla, mutta saatiin kyllä Minnan kanssa hyvät naurut!

Vieraiden lähdettyä ihmeteltiin vielä sitä, että Minnan hattu meinasi jäädä meille ja että autollahan ne lähti. Tulkaapa kaverit uudestaan! ;o)