Lapset olivat viikonloppuna normaalia enemmän isin kanssa kolmistaan, kun äiti nautti Eija-tädin synttäreistä ja oli töissä. Lauantaina Mikko ja lapset olivat kyläilleet erään (Mikon) kaverin luona ja siellä oli tapahtunut vaikka mitä. Oli leikitty pihalla, heitelty kiviä lampeen, katsottu kun Kimmo istutti puita, seurattu lujaa menevän auton menoa, syöty pyttipannua jne. Illalla juteltaessa pääosassa oli pelottava auto, josta Jaakko ei tykännyt. Jaakko kertoi asiasta äidille: "prrr..." (=auto), "Aakko" (=Jaakko), *pään pyörittelyä* (=ei tykkää). Niin, selväksi tuli, että auton meno oli Jaakolle liikaa. Saralle taas oli liikaa ero äidistä ja se, ettei äiti ollutkaan kotona, kun palasivat kyläreissulta (tulin ennen Mikkoa&lapsia kotiin, ei ollut avaimia, joten odottelin naapurissa). Äitiä odotti siis hysteerisesti itkevä pikkuinen neiti, jolla kesti pitkään rauhoittua pitkän eron ja ikävän tuomista tunteista.

Sunnuntaina äiti ei onneksi ollut kauaa pois ja koska ulkona on kivaa naapurin Nean kanssa, oli aamupäivä sujunut kivasti.

On muuten mielenkiintoinen juttu, että isin kanssa sitä nukutaan pitkään, ollaan nätisti ja tappelematta jne. No, kiva isille. Ja lapsillekin. ;o)