Teimme tänään lasten kanssa pikavisiitin Hukkalaan, kun Mikko-isi lähti käymään kaverillaan. Sovimme mummun kanssa jo etukäteen, että menemme metsään lasten kanssa. Aikamoisessa ryteikössä tarvoimme ensimmäiset 10 minuuttia, mutta sitten löysimme kivan polun ja polun varren mahtavat aarteet. Metsäretken kohokohtia oli mm. kepit, muurahaisten katselu, hyttysten lentely ja kaatunut puu. "Rikki", totesivat lapset moneen kertaan kaatuneen puun äärellä. Sara kulki kaiken aikaa mummun kanssa ja puhui taukoamatta. Jaakko keskittyi keppien etsiskelyyn ja kantamiseen. Ihana metsä aivan mummun ja papan kodin vieressä, siellä lapset tulevat varmasti viettämään vielä paljon aikaa.

1435450.jpg

"Kaatuu, rikki!".

1435451.jpg

Siellähän niitä muurahaisia. Ja keko, josta niin usein lauletaan. Äidin onneksi muurahaiset olivat vielä erittäin kohmeisia ja hitaita...

Sisätiloissakin tapahtui. Pappa saapui lastenohjelmia katsellessa, joten ohjelmat saivat jäädä, kun kiirehdittiin parvekkeelle huutamaan papalle pöö. Ruokailun jälkeen lapset leikkivät pitkät pätkät papan kanssa autoilla. Takan takaa kuului Saran pölpötys (puhuu nykyään lähes koko ajan) ja Jaakon kommentointi. Äiti ja mummu liittyivät porukkaan, kun Jaakko niin pyysi. Jaakko luki mummun kanssa Teemu- ja Sanna-kirjoja, Sara teki löytöjä papan paidan alta (pappa piilotti sinne leluja). Ennen iltapalaa mummu järjesti vielä takaa-ajon ja meinasi naurultaan pissiä pöksyyn. Lasten juoksun katselu oli kuulemma hauskan näköistä. Hauskaa oli kyllä lapsillakin, sen verran monta kierrosta tuli takan ympäri juostua. ;o)