Tiistaina toukokuun 27.päivänä...

klo 15.00 Jaakko on keittänyt mummille kahvia ja auttanut äitiä kattamaan kahvipöytää. Poika seisoo keittiön ikkunalla ja huutelee: "mimmooo, ukkoooo!" odotellen mummia ja ukkia saapuvaksi. Millään ei malttaisi poika odottaa. Kotiin saapuva naapurikin kummastelee huutoja ja katselee meidän pihalle päin, kun ketään ei näy missään, mutta ääni kuuluu...

Klo 15.10 ikkunan alle ilmestyvät tutut kasvot ja Jaakko hiljenee. Myös Sara on juuri sopivasti herännyt päiväunilta vastaanottamaan isovanhempia, mutta (lievästi sanottuna) unisena neiti ei halua tehdä tuttavuutta vaan pysyy tiukasti äidin sylissä. Jaakko aloittaa esitykset makuuhuoneessa ja näyttää miten taitavasti hän osaa hyppiä sängyllä.

Klo 15.20 Jäätelö-sanan turvin Jaakko saadaan makkarista pois kahvipöydän ääreen. Tarjolla on mustikkapiirakkaa ja vaniljajätskiä; herkkuja, joita lapset ovat saaneet vielä erittäin vähän. Hyvin maistuu piirakkakin, lisäannoksia annetaan monta. Lisäksi lapset rouskuttavat hapankorppua. ;o)

Klo 15.35 Poistuttuaan pöydästä Jaakko aloittaa show:n. Hyppii ja pomppii, juoksee ja potkii palloa, pulisee ja pälisee naama virneessä. Aivan kuin olisi jonkun pistoksen saanut. Meitä aikuisia vaan naurattaa. Sara ottaa rauhallisemmin ja tutkailee tilannetta. Lisäksi Sara näyttää mummille ja ukille, miten hienosti "kiitos" ja "pois" suhisevat.

Klo 16.10 isovanhemmilla ja lapsilla on mukavat leikit käynnissä, kun ovikello soi. Nuori kiinteistönvälittäjä-nainen tulee tsekkaamaan asuntoa (näitä tsekkaajia ja sopimuksenruikuttajia riittää!). Lapset kiinnostuvat tulijasta jättäen isovanhemmat olkkarin lattialle istuskelemaan. Jaakko hörheltää ja kutsuu naista tytöksi. Koko sen ajan, kun nainen katsoo asuntoa ja puhuu, on Jaakolla "tytölle" omaa asiaa. Ja tulee siinä ohessa muutama temppukin näytettyä.

Klo 16.25 kiinteistönvälittäjä lähtee ja rauha palaa taloon. Lapset rauhoittuvat leikkimään ja lukemaan mummin ja ukin kanssa. Äiti alkaa laittaa ruokaa ja kuuntelee/katselee keittiöstä käsin yhteistä puuhastelua. Lapset jaksavat kuunnella/katsella mummin lukemaa Musta kana-satua pitkään.

Klo 17.20 Sara innostuu jumppamaan ja näyttää temppuja mummille&ukille. Mummia naurattavat Saran tekemät "Pilates-liikkeet" ja ukki huhuilee neidille kukkuu! Kun sisko jumppaa, jumppaa Jaakkokin. Niinhän se menee, että kun toinen aloittaa jonkin hauskan jutun, tekee toinen saman heti perässä.

1595135.jpg

Tässä kevyempi versio liikkeestä: tuosta noustaan vielä varpailleen! Ja aivan Saran itse keksimä jumppaliike. ;o)

Klo 17.40 Ruoka on viimein valmista ja on aika testata, maistuuko keitetty peruna Jaakolle vai ei. Sara ja Jaakko näyttävät, miten hienosti osaavat syödä ja uppoaa sinne Jaakon suuhun muutama "vahinkoperunakin". Liha kuitenkin maistuu, samoin kurkku ja tomaatti. Pöydässä näytetään myös niitä vähemmän hienoja temppuja, joista äiti ei pidä.

Klo 18.10-19.40 leikitään, touhutaan ja riehutaan. Lapset näyttävät Huh hah hei-tanssin, äiti tanssii Jaakon kanssa, Sara mummin kanssa. Sara keikkuu ja jumppaa ukin kanssa; kaataa ukin selälleen ja vetää sitten sormesta takaisin istumaan. Jaakko osoittaa kotiapulaisen taitonsa mättämällä pyykkiä koneeseen. Ennen iltapalaa lapset riehuvat aivan tosissaan: viskovat kaikki tyynyt sohvalta alas ja hyppivät sohvalla. Ukki opettaa Jaakolla Tarzan-ääntelyä ja eleitä, hyvin menee oppi perille. Sara pahoittaa mielensä eikä harmista ole tulla loppua: siinä Saran "drama queen"-näytös isovanhemmille. Pikkuisen ailahtelee neidin fiilikset aina aika ajoin.

Iloa ja naurua kuitenkin riittää, ukki ja mummi ovat saaneet monta lisävuotta tämän illan aikana.

Klo 20.10 kaikki iltatoimet on hoidettu ja talo hiljenee. Mummin ja ukin lähtiessä kotiin huoneesta kuuluu kuitenkin vielä Jaakon huhuilu: "mimmooo!" Meitä naurattaa, että vieläkö siellä ollaan hereillä, mutta kukapa sitä kakka housussa nukkuisi. Vaipanvaihto vielä ja niin saa äitikin istahtaa sohvalle relaamaan...

Kiitos mummille ja ukille mukavasta päivästä!