Pahan päivän varalle talteen ilonhippuja, pieniä asioita, joista tuli tänään hyvä mieli.

  • Päiväkodin piha: Käytiin leikkimässä aamupäivällä äidin työpaikan pihalla. Jaakko innostui jälleen pyörästä ja käveli pyörä jalkojen välissä pitkin pihaa. Lisäksi isojen poikien sählypeli kiinnosti ja Jaakko päätti osallistua jengiin: meni mailan kanssa poikien keskelle meiningillä "no syöttäkää jo mullekin". Pojat katselivat ihmeissään vierasta pikkupoikaa, mutta vieressä pelanneet kaksi eskaripoikaa ottivat Jaakon mukaan peliin ja niin oli Jaakolla ilo ylimmillään! Sara kiipeili ja laski liukumäestä sekä seikkaili pihalla kaikenlaista tutkien.
  • Pyykinpesua: Tänään pestiin niin lakanapyykkiä kuin vaatteitakin. Lapset touhusivat apulaisina ja  tunkivat pyykkejä koneeseen. Molemmat ovat niin ihanan innokkaita apulaisia!
  • Parta: Kesken leikkien Jaakko pohti parta-asiaa: "parta- Jaakko- ei- isi - *nyökytystä*. Juu-u, Jaakolla ei ole partaa, mutta isillä on!
  • Pukeminen: Sara puki tänään todella hienosti vaatteet itselleen, etenkin uloslähtiessä ulkohousut.
  • Pisut pottaan: Kolmen pottailukerran saldo oli kahdet pisut. Jaakko siis onnistuu, kun vaan istutaan tarpeeksi usein. Sara jatkaa omaan tyyliinsä...
  • Puiston kiipeilyteline ja liukumäki: Illalla ulkoilimme 1,5h omassa puistossa. Lapsilla oli puistossa monta kaveria, joiden kanssa touhuta. Jaakko ja Sara innostuivat kiipeilemään ylös isoon liukumäkeen, pääsevät juuri ja juuri sinne ylös. Saralla oli välillä vaikeuksia punnertaa itsensä ylös, joten velipoika auttoi siskoa pepusta työntäen. Ja alas tultiin kikattaen, toisen laskemisen odottaminen ja seuraaminen se vasta hauskaa olikin! Ja uudestaan...
  • Puhtaat puput: Lasten unipuput ovat olleet jo "jonkin" aikaa aivan kamalan näköiset ja tänään saimme ne viimein pesuun pissavahingon varjolla. Molemmat lapset veivät itse puput pesukoneeseen ja nostivat pesun jälkeen kuivumaan. Illalla molemmat innoissaan odottivat, ovatko puput kuivuneet. Ja kyllähän ne olivat (kun äiti kuivasi ne lopuksi kuivausrummussa)! Kohtaaminen pupujen kanssa oli lämmin ja hellä, molemmat rutistivat ja halivat pupuja kovasti sekä ottivat iltapalapöytään mukaan (viereen katsomaan miten hienosti S/J syö).
  • Piirakka: Leivottiin lasten kanssa yhdessä kinkkupiirakkaa. Jaakko teki taikinan sillä aikaa, kun Sara vielä söi välipalaa. Lisäksi molemmat pilkkoivat kinkkua, nostelivat kinkunpalat kulhoon, vatkasivat ja lisäsivät mausteita (myös omia, mm. aivastusta ja yskäisyä ;). Piirakkaa haluttiin maistaa iltapalalla, mutta eipä se sitten maistunutkaan. Ei yllättänyt äitiä, mutta rohkea oli yritys. 1580047.jpg1580041.jpg
  • Isi: Isi on ollut viime viikkoina paljon pois kotoa eli tehnyt pitkiä työpäiviä oppilaiden arvosanojen parissa ahertaen. Tänäänkin isin piti tulla vasta lasten nukkumaanmenon jälkeen, mutta Jaakon hammaspesun aikana kuului ovelta ääntä ja Jaakko tiesi heti, kuka oli tulossa: "iti!". Kylläpä oli mukava halia isiä ennen nukkumaanmenoa. Molemmat lapset saivat oman hetkensä isin kanssa. ;o)