Olen ollut ihmeissäni siitä, miten paljon meillä puhutaan tulevasta vauvasta. Voisi kuvitella, etteivät Sara ja Jaakko asiaa vielä niin tajuaisi, mutta ainakin Jaakko tuntuu ymmärtävän asian sillä kapasiteetilla, kuin käytettävissä on. Yleensä asia tulee puheeksi, kun lapset osoittavat äidin masua ja sanovat "vauva". Sitten jutellaan, että vauva asuu äidin masussa. Heti perään Jaakko toteaa, ettei vauvaa näy, jolloin vastaan, että vauva on äidin masun sisällä eikä sitä voi nähdä. Välillä kuitenkin varmuuden vuoksi kurkataan paidan alle, joskus jopa housuihin, josko se vauva kuitenkin näyttäytyisi.

Asia tulee ilmi yleensä myös silloin, kun luemme "meille tulee vauva"-kirjaa, jossa pieni Eero-poika saa Elli-nimisen pikkusiskon. Kirjaa lukiessa puhumme usein siitä, miten vauva itkee (lapset tekoitkevät, mikä on aika söpöä) ja kuinka äiti antaa vauvalle tissistä maitoa. Saraa tuo tissi-juttu kiinnostaa ja monesti neiti leikkii hörppäävänsä maitoa äidin tissistä ja sanoo hörppiessään "nam nam". Tänään "tissinä" toimi äidin käsivarsi... ;o)

Viikko sitten, ollessani lääkärineuvolassa, lapset olivat kysyneet papalta (oli hoitamassa lapsia) äitiä. Pappa oli todennut, että äiti meni lääkäriin, johon Jaakko vastasi "vauva". Pappa oli aivan äimän käkenä siitä, miten Jaakko ymmärsi asian, mutta niinhän sitä oli pienelle pojalle selitetty, että "pappa tulee katsomaan Pingua Saran ja Jaakon kanssa, kun äiti menee lääkäriin, lääkäri kuuntelee vauvan sydäntä, joka sanoo pump pump".