Olemme viettäneet jälleen viikonloppua mummin ja ukin luona. Viikonlopun tapahtumia muutamin kuvin ja sanoin:

Suurin osa ajasta kuluu tietysti leikkiessä. Mummin ja ukin lelut jaksavat yhä kiinnostaa, tällä kertaa palikoista ja autoista on tullut lasten suosikkeja. Jaakon leikki on ottanut isoja harppauksia eteenpäin, poika keskittyy mm. palikkarakenteluun ja autolla ajamiseen ennennäkemättömällä tavalla. Lauantaina "me maalaiset" teimme lyhyen bussiajelun kauppaan, bussikyyti oli vasta lasten toinen ja sen mukaiset olivat ilmeet. Totista väkeä, sanoo äiti. ;o)

Kaupasta tarttui mukaan uusia leluja niin kotiin kuin mukkilaan. Jaakon suosikki oli tietysti pallo, jota testattiin heti ihanassa leikkipuistossa, joka oli seuraava määränpäämme.

1684752.jpg

Vaikka puisto oli täynnä jos jonkinlaista leikkialuetta ja -välinettä, ei maalin tekoa voittanut mikään. Mummilla ja ukilla oli hikiset oltavat kentällä pienen jalkapalloilijan kanssa.

1684750.jpg

Sara keskittyi kokeilemaan kaikkea mahdollista ja uskalsi laskea melko suuristakin mäistä (tulipas hassu sana;).

1684757.jpg

Mukkilassa päästiin leikkimään uusilla autoilla sekä tietysti kinastelemaan uudesta uunista&sen varustuksesta. Illalla Jaakko innostui rummuttelemaan ja rummuiksi ukki löysi jos vaikka minkälaista purkkia.

Ja sitten se komentoora. Meillä aikuisilla on ollut naurussa pitelemistä, kun Sara-neidin komentelu on yltänyt uusiin ulottuvuuksiin. Mummi ei kerta kaikkiaan saa tehdä mitään; ei auttaa, ei syöttää, ei pestä käsiä, ei koskea, ei tulla, olla vieressä jne. Myös Jaakko saa käskyjä tuon tuosta, sisko tietää selvästi paremmin, mitä saa tehdä ja mitä ei (siis ainakin omasta mielestään). Huvittavimpia käskyjä ovat olleet mm. ettei Jaakko saa edes hipaista Saraa (koska se häiritsee hänen leikkiään) ja että mummi ei saa tulla hänen ja ukin leikkiin (ei ollut edes menossa, Sara vaan päätti varmistaa asian sanomalla kaukaa tiukkaan äänensävyyn "mummi ei tule tänne!"). Toivottavasti sunnuntaina pieni komentoora on leppoisampi tyyppi! ;o)