Nyt, kun räkätauti on viimein (ainakin suunnilleen) selätetty, ollaan päästy kiinni hyvään päivärytmiin nukkumisten kanssa. Ensiksi sitä siis sotki tuttien poisjättäminen ja sitten sairastelut. Mutta nyt homma toimii ja äiti&isi ovat päässet nauttimaan aamu-unistaan entistä pidempään.

Päiväunille mennään nykyään 12.30, jolloin "valot sammutetaan". Sitä ennen lapset saattavat rauhoittua ja lueskella sängyissään (riippuu päivästä). Uni tulee yleensä molemmille klo 13 mennessä ja unia lapset saavat jatkaa korkeintaan klo 15 saakka. Mielellään kuitenkin nukutaan niin, että unien kesto on n.1,5h. Monesti on käynyt niin, että Sara herää tasan 1,5h unien jälkeen ja herättää heräämisitkullaan myös Jaakon. Välillä Jaakko on kuitenkin niin väsynyt, ettei Sara mölyistä ole haittaa.

Yöunille mennään 20.30, sitä ennen syödään iltapala (20.00), käydään iltapesulla ja luetaan iltasatu. Yleensä molemmat nukahtavat klo 21.15 mennessä. Joskus käy kuitenkin niin, että pitkät (2h) päiväunet venyttävät illan nukahtamista, jolloin lapset saattavat kukkua jopa 22.30 saakka. Eilen molemmat valvoivat 21.45 saakka ja jatkoivat sen vuoksi aamu-uniaan ennätysaikaan, jolloin klo oli jo kymmentä yli kahdeksan. Normaali aamuherätys on kuitenkin n. 7.30/7.40, jolloin aamupisulle päästään katsomaan Maisa-hiirtä...

Pitää vielä mainita, että Sara herää/vingahtaa lähes 100% joka aamu klo 6.40, mutta siitä ei ole kellekään sen suurempaa häiriötä ja kaikki jatkavat uniaan...

Ja vielä sellainen asia, että molemmat jäävät nykyään sänkyyn sen kummempia protestoimatta. Saran kiukkuilut ja nukkumaanmenotemput ovat siis vähentyneet/loppuneet ja jos unet ovat olleet päivällä sopivat, nukahtaa neiti melko nopeasti. Jaakko on se, jolla kestää rauhoittua... Väsyneenä nukkumaanmeno on sitten aivan eri juttu, silloin Sara pitää konserttia ja Jaakko säestää sitä omalla pölötyksellään. ;o)