Jaakko on oppinut käyttämään sanaa "haluaa" ja osaa hienosti ilmaista mitä milloinkin haluaisi. Tai nimenomaan HALUAA, niistä asioistahan kun ei neuvotella. Vaatimusten sarjaan voi lisätä vaikka mitä, mutta tässä muutamia asioita, joita Jaakko on mm. tänään halunnut.

  • "Lemiä". Eli klementiiniä. Siitä on tullut Jaakon uusi suosikki ja sitä pitäisi saada loputtomiin. Mummun tuomat klementiinit loppuivat jo ja äidin piti tuoda kaupasta lisää.
  • "Palloa". Eli potkia palloa. Puistossa Nealla oli rantapallo mukanaan ja sitä sitten potkittiin Janin (Nean isi) kanssa.
  • "Mukaan". Lapset innostuivat tanssimaan ja Jaakko halusi äidin mukaan tanssimaan. Otti nimittäin äitiä kädestä kiinni, sanoi "mukaan" ja käski "pyöriä", "hyppää". Ja äiti teki työtä käskettyä, kunnes hyppiminen alkoi tuntua epämiellyttävältä...
  • "Tissi". Jaakko kiipeili sohvalla/äidin sylissä, kunnes ykskaks keksi, että haluaa maistaa äidin tissiä. Alkoi kaivella tissiä puseron ja liivien alta, pidellä tissiä kädessään ja makoilla mahallaan sylissä katsellen samalla äitiä veikein ilmein. Muisti selvästi, kuinka eli missä asennossa Lilja ja Iiri hörppivät maitoa. Kauhean kiinnostava juttu oli ja kyllä nauratti sekä äitiä että poikaa. Mistä ihmeestä tuollainen halu nyt yht´äkkiä ilmestyi?! No, kerran rohkeni Jaakko ottaa nännin (="männi") suuhunsa, vaikka äiti kertoikin, ettei sieltä vielä tule maitoa. Hassu tissimies! ;o)