1759003.jpg

Keskiviikkoaamuna pyöräilimme 2v.-neuvolaan ottamaan selvää, kuinka paljon lapset ovat kasvaneet. Neuvolassa meitä odotti Liisa-terveydenhoitaja, kesäsijainen, mutta erittäin mukava sellainen. (ja oma ihana terkkari palaa kuukauden päästä vuorotteluvapaaltaan, jippii!)

No, neuvolakäynti alkoi Jaakon jännitysitkulla, mutta itku loppui lyhyeen, kun Liisa kaivoi lelut esille. Seuraava tunti sujuikin mukavasti lasten leikkiessä ja meidän vanhempien kertoessa lasten kehityksestä. Jossain välissä Liisa tarjosi Jaakolle palloa ja kehoitti poikaa näyttämään, miten Jaakko potkaisee. Samalla sekunnilla me molemmat vanhemmat parkaisimme lähes yhteen ääneen, että "älä!", sillä tiesimme mikä kuti Jaakon jalasta lähtee. Selitimme siis Liisalle, että Jaakko on kova poika potkimaan palloa ja että veto tosiaan lähtee aikamoista vauhtia, kun sopivasti sattuu. Neuvolahuoneessa ei onneksi ollut paljon särkyviä tauluja, joten hetkeä myöhemmin Jaakko kuitenkin pelaili isin kanssa palloa. Ja Liisa-terkkari ymmärsi, mistä vanhemmat olivat puhuneet. ;o)  (niin ja täti oli sitä mieltä, että Jaakon pallonkäsittelytaito on tosiaan kehittyneempää kuin yleensä 2-vuotiailla)

Sara oli rohkea ja tuli ensimmäisenä mitattavaksi ja punnittavaksi. Vaa´alla istuminen hieman jännitti, mutta hieno tulos saatiin ja pituuttakin oli tullut monta senttiä lisää. Sara on nyt siis 83cm pitkä ja 10kg750g painava. Ja neuvolakorttiin Liisa kirjoitti: "Kasvu tasaista. Omatoiminen tyttö. Sanoja tulee runsaasti. Epäselvyyttä vielä puheessa. Liikunta ok. Hienot leikit."

Jaakkoa mitaaminen pelotti, mutta äidin rohkaisemana poika pysyi rauhallisena ja saatiin seuraavanlaiset mitat: 90cm ja 12kg200g. Ja Jaakon neuvolakortissa lukee: "Liikunnallinen, reipas poika. Puhetta tulee lauseena, sanat selviä. Kasvu tasaista. Opettelee potalle."

Kaiken kaikkiaan mukava neuvolavisiitti. Odotusaulasta ei vain oltaisi millään maltettu lähteä, sillä siellä oli niiiiiin kivoja leluja.