Kiitos sulle!

Maanantaiaamu oli jostain syystä sellainen, että lapset kiukkusivat jatkuvasti toisilleen, vaikka toinen ei välttämättä mitään kiusaa tehnytkään. Pientä jäynää oli koko ajan puolin jos toisin, mutta mitään kunnon riitaa ei saatu aikaiseksi. Äitiä alkoi ottaa tuo kitinä ja kiljuminen päähän ja komensin molempia lopettamaan, moneen kertaan. Mikään ei tietysti tehonnut, eivät uudet lelut, ei mikään...

Äiti ja isi yrittivät samalla syödä aamupalaa, mutta sekin keskeytyi jatkuvasti nahistelua selvitellessä. Niinpä äiti sitten sanoin asiasta hieman tiukemmin, etenkin, kun näimme vierestä, ettei mitään varsinaista kiusaa tapahtunut, kunhan kiljuivat toisilleen. Lapset olivat tiukasta äänensävystä hieman ihmeissään, mutta eivät silti reagoineet siihen sen kummemin. Isi sitten yritti hieman lempeämpää lähestymistapaa ja kehoitti lapsia antamaan toisilleen halin. Jaakko nousikin lattialta, otti siskoaan kaulasta kiinni, halasi lujaa ja sanoi lempeästi "aiiiii". Taisi tuntua halaaminen hyvältä.

Kun halaus oli ohi, katsoi Sara Jaakkoa silmiin ja totesi: "kiitos sulle!".

Siinä vaiheessa meiltä vanhemmilta hävisi ärsytys kiukuttelua kohtaan ja purskahdimme nauruun. ;o)

 

Kenellä on kakka?!

Hetkeä myöhemmin molemmat lapset kiipesivät ikkunan edessä oleville syöttötuoleilleen katsomaan, josko ikkunasta näkyisi jotain kivaa. Äidin nenään leijaili kakankäryä ja kysyin "kenellä on kakka?". Seisoin lasten takana ja olin valmis kurkkaamaan molempien vaippoihin, mutta samalla sekunnilla kun sain kysymykseni esitettyä, istahtivat molemmat (siis täsmälleen samaan aikaan) syöttötuoleilleen istumaan sillä meiningillä, että no ei ainakaan mulla. Jotenkin tuo lasten reaktio oli huvittava ja täytyy vielä todeta, että kakkaa ei sitten ollut kummallakaan. ;o)

 

Jaakon pohdintaa

Isi lähti aamupäivällä tekemään papalle rimaa. Pappa tarvitsee autotallin seinän levytystä varten rimaa ja sitä on ajettava sahalla melkoinen määrä. Helpoiten se onnistuu isin työpaikalla, joten koska tänään on sateinen sää, lähti isi aamupäivällä rimantekoreissulle. Keskustelimme lasten kanssa päiväruualla siitä, että isi sahaa rimaa papalle isolla koneella. Jaakko oli pohdiskelevan oloinen ja totesi hetken kuluttua: "tissi maitoo lyspää lehmä täti kone...". Niin juu, siinä Miinassa ja Manussa täti lypsää lehmästä maitoa ja laittaa koneen tissiin kiinni. Jep jep. Hieno aasinsilta koneesta .

Kului hetki ja jälleen pulpahti uusi ajatus tuosta maidosta. "Maitoo tulee syntyy maistaa.", totesi Jaakko. Ja jälleen äiti mietti, että mitä mitä. Aivan niin, sitten kun vauva syntyy, Jaakko haluaa maistaa äidin tissistä maitoa. Ok.