Perjantaina 18.heinäkuuta vietimme Saran ja Jaakon 2v. synttäreitä ja vieraina olivat läheisimmät kaverit (muutama ei päässyt sairastumisesta johtuen, vilk vilk Vekku ja Anna!). Paikalle pääsi siis 12 lasta ja heidän vanhempansa. Menoa ja vauhtia riitti, etenkin kun otetaan huomioon se, että Sara ja Jaakko olivat lapsista vanhimmat. Hienosti pärjäsivät kuitenkin pienimmätkin, Oskari 1v3kk ja Eveliina 10kk.

1744100.jpg

Venla oli vieraista ensimmäinen (tuli äidin kanssa). Sara ja Jaakko olivat ensimmäisistä paketeista hieman ihmeissään, mitäs näille tehdään?! Venla oli opetellut sanomaan "onnea" ja toivotti sitä niin kauniisti. :o)

1744108.jpg

Venlan kanssa samalla ovenavauksella sisään saapuivat Lotta ja Oskari äiteineen. Lotta ojenteli kassista paketteja siihen malliin...

1744109.jpg

... että Jaakon syli täyttyi hetkessä eikä poika meinannut saada paketteja pysymään sylissään. Äiti, auta! (Hanna oli pakannut ihanat eläinpäähineet kaikki omiin paketteihin, pyysin Hannaa ompelemaan sellaisia lahjaksi, kun olen itse hieman "käsi" tuollaisten ompelemisessa).

1744104.jpg

Oskari oli rohkea ja kokeili karhun päähinettä, Sara ja Jaakko vielä hieman jännittivät outoja päähineitä. No, eiköhän niillä leikitä jo pian...

1744105.jpg

Takapihan kautta saapuivat veljekset Onni ja Oiva äitinsä kanssa. Sara vastaanottaa lahjaa, nyt jo rutiinilla. :o)

1744097.jpg

Jotta vieraat saisivat kakkua, oli kynttilät puhallettava. Puuh! Jaakko puhalsi kakut alta aikayksikön, Sara tarvitsi hieman äidin apua, jotta kakut päästiin korkkaamaan...

1744101.jpg

Lapsille oli laitettu takapihalle leikkialue ja hyvin tuntuivat teltat&lelut kiinnostavan. Kuvassa Iiri ja Lilja sekä Eveliina touhuavat lelujen parissa.

1744098.jpg

Jaakon ja Liljan välille syntyi taas "se" yhteys, joka löytyi jo kevään Ateenan-reissulla. Kaverukset halivat ja pusuttelivat sekä hassuttelivat keskenään. Suloinen pari! ;o)

1744107.jpg

Muiden lapsivieraiden lähdettyä kotiin siirtyivät Lilja, Iiri, Jaakko ja Sara hetkeksi etupihan hiekkalaatikolle leikkimään. Lapset innoistuivat maalaamaan. Lilja ja Iiri kokeilivat myös keinumista isossa keinussa ja Jaakko pelaili palloa mailalla.

Hetken kuluttua saapuivat Leila ja Pera, naapurin Nea vanhempiensa Piian ja Janin kanssa sekä Lauri, Laura, Aleksi, Sanna ja Jussi (sori, oli huonoja kuvia enkä saanut näistä lapsista rajattua kuvaa millään). Alkoi siis synttäreiden osio 2 ja kumma kyllä lapsissa riitti virtaa aina nukkumaan menoon saakka.

Illalla Sara ja Jaakko malttoivat jo syödäkin, koko päivänä mikään ei oikein maistunut ja Jaakko jo valitetteli vatsaansa, kun oli nälkä. Jaakko sai hienon uuden jalkapallon ja testaili sitä takapihalla. Sara villiintyi täysin nähdessään Janin pitkästä aikaa ja riehaantui niin totaalisesti ettei kikatuksesta, käkätyksestä, Janin takaa-ajosta ja Janin jahdattavana olosta ollut tulla loppua.

Illalla äidin hakiessa postia oli postimies tuonut paketteja, kiitokset Jyväskylään ja Hyvinkäälle! :o) Niitä availtiin sitten kaikessa rauhassa seuraavana aamuna...

Kiitokset kaikille vieraille ihanista juhlista, olipas mukavaa juhlia onnistuneesti viime vuoden sairastelukatastrofin jälkeen. Kaikille lapsille on luvassa tuomisia, kunhan nähdään, sillä tämä mamma oli hieman pökerryksissä kaikesta vauhdista ja unohti onginta-ohjelman vallan kokonaan. Kassillinen yllätyksiä odottelee siis saajiaan, heh!