Parin kotipäivän jälkeen olimme jälleen iskussa ja valmiina matkusteluun. Niinpä lähdimme keskiviikkona päiväuniaikaan kohti Imatraa tarkoituksenamme viettää muutama päivä sukulaisissa. Matka sujui mukavasti: lapset nukkuivat reilun tunnin päiväunet, pidimme tauon Lappeenrannassa (äiti hoiti netin kautta sovitut vauvanvaateostokset ja isi ulkoili lasten kanssa), ajoimme Imatralle ruokakauppaan ja saavuimme viimein Eevan ja Sakun mökille. Mökki oli lapsilla hyvin muistissa (kävimme siellä touko-kesäkuun vaihteessa), joten tutut oli jutut!

1788739.jpg

Jaakko mökkiläinen kokeili mummin Crocs:eja. Hyvät olivat!

1788742.jpg

Lapset olivat aivan innoissaan mustikoista! Pieniä mustikanmussuttajia ei meinannut saada pois puskista ja koko ajan oli sormet&suupielet sinisinä. Nam nam!

1788744.jpg

Torstaiaamun elämys koettiin vesillä, kun lapset pääsivät ensimmäistä kertaa soutuveneeseen (ja veneeseen ylipäätään). Pelastusliivejä testatiin maissa ja pilliin puhaltamista harjoiteltiin hätätilanteiden varalta.

1788740.jpg

Aluksi isi souti ja lapset ihmettelivät järven pohjassa olleita kasveja ja kiviä, naapurista kuulunutta moottorisahanpärinää, sorsia, vedessä kahlailevaa ukkia sekä sudenkorentoja. Hetken kuluttua Jaakko halusi kokeilla soutamista, joten soudimme takaisin rantaan, haimme mummin kyytiin ja jatkoimme soutelua vielä hetken verran. Lapset kokeilivat myös yhdessä soutamista!

1788737.jpg

Soutamisen jälkeen nautittiin auringon paisteesta pihalla sekä luonnon ihmeistä...

1788748.jpg

Päiväunien ja välipalan jälkeen oli aikaa polskutella, mutta vesi oli tällä kertaa Saran mielestä liian kylmää ja Jaakko hoiti uimapuolen siskon seistessä uimapöksysillään mustikkapensaiden äärellä. Tällä kertaa Jaakko heitti kylmän kiven (itse asiassa aika montakin), joten olkaapa ihmiset varuillanne kylmenevistä vesistä! ;o) Jaakko nautti ukin kanssa vesileikeistä, kunnes oli aika lähteä kyläilemään Arjan ja Hanskin& perheen kotiin.

1788754.jpg

Ilta sujui tutussa pihassa kiviä heitellen, kasveja poimien, palloa pelaten, tuulimyllyä ihmetellen, herkutellen sekä tietysti riehuen (iltariehumiselle ei katsota aikaa eikä paikkaa). Ennen nukkumaanlähtöä Liisi ja Laura lukivat lapsille muutamaa kirjaa ja avot, siinä olisi pari loistohoitajaa lapsille, sen verran innokkaasti lapset malttoivat istua paikoillaan ja kuunnella! :o)

1788736.jpg

Hyvää huomenta!

Perjantaiaamun piti valjeta sateisena ja tuulisena, mutta iloksemme heräsimmekin auringonpaisteeseen (ja saimme nauttia siitä aina kotiinlähtöön saakka). Aamupäivän ohjelmaan kuului lasten 2v.-valokuvaus, jonka Eeva hoiti viimevuotiseen tapaan. Lapset poseerasivat sekä ulkona että studiolla hienosti, joten nyt sitten odotellaan kuumeisesti postia saapuvaksi...

Kuvausten jälkeen piipahdimme tunnin visiitille Eila-isomummon luokse. Lapset innostuivat leikkimään isomummon sohvalla istuneilla pehmoleluilla. Sara suosikki oli neekeripoika, jonka Jaakko tosin nimesi pelleksi. Jaakko leikki koiralla, mutta innostui sitten pelaamaan kiekkoa "pellen" sinisellä liivillä (=maila) sekä pienellä punaisella muovinapilla (=kiekko). Mielikuvitusta ei siis lasten leikeistä puuttunut ja sekös isomummiakin hymyilytti. Lasten syömistä seuratessaan Eila-isomummo totesi lasten kasvaneen paljon kuluneen vuoden aikana: "Vuos´ vanhan vanhentaa, kaks´ lapsen kasvattaa!".

Iltapäivä sujui ruuanlaiton ja pakkauksen parissa. Jaakko päätti olla nukkumatta, joten äidin (erittäin kaivatut) päiväunet jäivät väliin ja melkeinpä jäi Sara-siskonkin, sillä Jaakko kiipesi Saran sänkyyn ja taputteli kauneusuniaan nukkunutta siskoaan päähän. Onneksi ehdin ajoissa paikalle ja Sara rauhoittui uudestaan unille. Jaakko hoiti "hiljaisen hetken" (päiväkotitermi = kun toiset nukkuu, tehdään jotain hiljaisia hommia) piirtämällä sekä pelaamalla palapelejä. Iltapäivällä pakkasimme auton sekä poimimme hieman mustikoita kotiintuomisiksi. Voi kun olisi ollut enemmän aikaa poimia marjoja kotipakkaseen, tarjontaa olisi ollut!

Kotimatka alkoi mäkkiruualla (ensimmäisen 1/2h viihdyke) ja mäkkileluilla (toisen 1/2h viihdyke). Sen jälkeen Jaakko nukahti ja nukkui lähes kotiin saakka. Sara oli jälleen oma vaativa itsensä ja kaipasi jos jonkinlaista seuraa/tekemistä. Äidillä alkoi jo voimat ehtyä (ison mahan kanssa takapenkillä kurottelu ei pidemmän päälle ole hauskaa), joten seuraavan kerran myös kotiinpäin tullaan päiväuniaikaan, joohan?! No, Sarakin malttoi mielensä viimeisen tunnin ajan, joten ihan karmea ei kotimatkakaan ollut. Loppujen lopuksi matkustamiset sujuivat tällä kertaa mukavasti ja seuraavia reissuja voi ajatella hyvillä mielin, sillä silloin meillä pitäisi olla isompi (ja ilmastoitu) auto.

Mukavan reissun jälkeen on mukava palata kotiin. Oma koti oli lapsistakin ihana juttu, etenkin Jaakko iloitsi kotiovelle saapumisesta. Mökkireissusta jäi paljon kivoja juttuja muistoksi ja lapsista oli jälleen mukava viettää aikaa yhdessä Markku-ukin ja Helena-mummin seurassa. Kiitos myös Eevalle majoituksesta ja kuvauksesta! :o)

Lasten lempparijuttuja tänä vuonna mökillä:

  • mustikat
  • mansikat (joita mummi ja ukki poimivat lapsille)
  • pihalla/metsässä samoilu
  • veneajelu
  • palapelien rakentelu
  • mökissä edestakas juoksentelu
  • patjalla pomppiminen
  • kivitehdas (etenkin Jaakon leikki, hakkasi kivinuijalla kiviä muruksi ja totesi: "valmis!".)