Meillä on edetty muutamin askelin kohti isojen tyttöjen ja isojen poikien maailmaa. Lapset saivat viimein jatkettavat sängyt ja aloitimme kokeilun Jaakon kanssa. Ensimmäinen yö sujui vallan mainiosti, nukahtamisessa ei ongelmia ja aamulla äiti heräsi siihen, että poika seisoi vieressä ja totesi "äiti". Aamun herätys oli tosin hieman normaalia aikaisempi eli siihen täytynee varautua, että normaalisti sängyssä jonkin aikaa köllötellyt ja itsekseen jutellut Jaakko nousee nyt saman tien herättyään ja herättää siis meidät muutkin.

Päiväunille nukahtaminen sujui yhtä hyvin, ei ylimääräisiä loikkimisia sängystä. Pieni ryske huoneesta kyllä kuuluu, kun Jaakko potkii kaapin ovia vasten, mutta se olkoon väliaikaista, sillä sänkyä ei voi sijoittaa lastenhuoneeseen millään muulla tavalla. Ei vain mahdu. Sitä uutta kotia odotellessa...

1850161.jpg

Moi, mä heräsin just päiväunilta!

Sara odottelee vielä omaa vuoroaan isojen sänkyyn siirtymisessä, sillä lastenhuoneeseen ei tosiaan mahdu kahta jatkettavaa sänkyä ja olen lukenut monikkoperheiden sivuilta hyviä kokemuksia siitä, että rauhallisempi tapaus oppii uuden jutun ensin ja se hieman vilkkaampi tapaus ottaa sitten myöhemmin mallia. Sara ei ole protestoinut asiaa mitenkään, vaikka yhtä paljon olemme ihailleet Saran uutta sänkyä, joka on kasassa äidin ja isin makkarissa.

Toinen asia, jossa olemme edenneet, on ilman vaippaa oleskelu. Olemme ottaneet tavaksi viettää aamupäivät ilman vaippaa (ainakin sisälläoloaika). Kahtena päivänä olemme säästyneet kuivina, mutta tänään lirisi ja lorisi. En nimittäin tajunnut, että kello oli jo niin paljon ja että potallemenoaika oli auttamattomasti ohi. Niinpä sitten Jaakko lorotteli ensin ja pisulätäkössä oli hauska tallustella siskon kanssa. Kun sain viimein molemmat puhtaiksi, käskin lapset eteiseen odottamaan, jotta siivoan sen itse lätäkön. Siinä vaiheessa kuului Saran suusta "pissa tuli" ja jälleen oli kaksi samassa lätäkössä pomppimassa. Jep jep. Sama rumba alusta. Meinasin jo, että jatkossa vain yksi kerrallaan on ilman vaippaa, mutta jospa sitä nyt tuijottaisi vain kelloa hieman tarkemmin, niin homma onnistuisi tätä aamua paremmin. Pissaamisen väli on n.1,5h, kakan bongaaminen on vaikeampaa. Niitä vahinkoja ei vielä ole sattunut, sillä lapset ovat olleet ulkona vaipoissa, jottei puistosta tarvitse lähteä heti kotiin...

Lapsille on erityisen tärkeää se, että Saralla on pikkarit ja Jaakolla kalsarit. Kummankaan ei ole pakko olla ilman vaippaa, mutta valitsevat sen yleensä ja saavat siten valita myös alushousunsa. Pienet asiat ovat tärkeitä jo tässä vaiheessa! :o)