Saralla on meneillään jokin vaihe, johon kuuluu öinen herääminen kerran yössä. Sarahan on nukkunut yöt 2kk:n iästä alkaen ja oikeastaan vain muutama vaihe (tutin jatkuva tippuminen joskus 8-9kk iässä ja korvatulehdukset) on sisältänyt yöheräämisiä neidin kohdalla. Nyt Sara kuitenkin herää noin joka toinen yö ja huutaa äitiä ilmeisesti siksi, ettei saa unenpäästä kiinni. Olen yrittänyt huudella takaisin, että "nuku vaan, kaikki hyvin", mutta kovasti tarvitsee pieni neito huolenpitoa yöaikaan. Niinpä yleensä käyn laittamassa peiton takaisin päälle ja pupun poskelle. Siitä neiti sitten jatkaa uniaan aamuun saakka.

Viime yönä tuo kuvio kuitenkin toistui useampaan kertaan. Pelkkä "äitiii!"-huuto oli vaihtunut "äiti, tule tänne!"-huudoksi (välillä myös "äiti, peitto päälle!"-versio). Kaiken kukkuraksi palohälytin alkoi piippailla kerran minuutissa "patterit lopussa"-varoituspiipitystään, johon neiti sitten tietysti taas heräsi. Yö oli siis hetken aikaa melkoisen repaleinen, mutta onneksi tänään saa nukkua päiväunet. :o)

Aika aikaansa kutakin, mutta mielenkiintoinen vaihe tämäkin. Saas´nähdä mitä tapahtuu, kun jonkin ajan kuluttua lapset siirtyvät isojen lasten sänkyhin. (iltarallia tiedossa, jippii?!)