Lapset olivat su-ti mummin ja ukin luona yökylässä. Isi oli lasten kanssa ensimmäisen yön, mutta toisen yön lapset olivat keskenään isovanhempiensa kanssa. Äiti vietti "kotiäidin vapaata" sillä aikaa kotona... Lapsilla oli ollut hauskaa ja kaikki oli sujunut ihan hienosti.

Mummi muistelee alkuviikon tapahtumia näin:

Sunnuntaina Sara ja Jaakko matkasivat Mikko-isän kanssa mukkilaan yökylään. Päiväunien ja välipalan jälkeen suuntasimme lähimpään leikkipuistoon leikkimään. Paikka oli jo ennestään tuttu. Jo viime kerrasta suosikkileikiksi muodostunut kauppaleikki sai etenkin Jaakon innostumaan. "Ostamaan... ostamaan...!",kaikui iloinen kutsu. Sarakin oli heti juonessa mukana. Myytävänä oli puutikut kaloina, kävyt perunoina ja tomaaatteina, isommat kivet kananmunina ja pienet kivet maksuvälineinä: "hintaa", kuten Jaakko asian ilmaisi. Leikin välissä liu`uttiin liukumäessä ja keinuttiin pitkässä keinussa ja taas jatkettiin kaupantekoa. Millään eivät Sara ja Jaakko olisi malttaneet lähteä pois ruokailemaan.
Sisällä leikit jatkuivat. Ukin kanssa rakennettiin legoista korkeita torneja, lentokoneita ja autoja, joita oli välillä mukava hajottaa ja rakentaa uudestaan.
 
Richard Scarryn kirjat ovat nyt lempilukemis- ja katselukirjoja. Niistä etsittiin Luru Ludetta, mikä sai monta, monta halia ja pusua joka sivulla sekä Jaakolta että Saralta. Eräs mielisivuista  Scarryn toisessa  kirjassa oli Jaakolla orkesterin soittimet, joiden soittoa Jaakko esitti väsymättä, eikä mitään muuta sivua voinut katsella... "ei.ei.. soittaa..!", oli Jaakko mieltä asiasta. Sara nautti vauvanuken hoitamisesta ja kehdon petaamisesta. Sara ja Jaakko kutsuivat välillä ukin ja mummin syömään herkullisia lettuja ja juomaan maukasta teetä, joita olivat itse pikku astioilla hellalla valmistaneet. Sara nautti etenkin teen kaatamisesta pienestä teekannusta.
 
1814318.jpg
 
Maanantaina olimme isossa leikkipuistossa leikkimässä. Jaakko oli innoissaan istuessaan  kolmipyöräisen pyörän kyydissä ja Mikko- isän ja välillä ukin seisoessa pyörän takana ja potkiessa vauhtia. Hauskaa oli. Sara oli kiinnostunut leikkipuiston puisista eläimistä. Pienessä aidatussa puistossa oli kanoja, kukko, koiria sekä pienessä navetassa lampaita,vasikka sekä possuja, joilla kaikilla oli omat nimet. Niitä Sara kävi tämän tästä silittämässä ja halimassa. Unet maistuivat ruokailun ja leikkien jälkeen.
 
Maanantain ja tiistain välisenä yönä oli aikamoinen myrsky. Tuuli kolisteli  ja kumisteli peltikattoa ja Sara heräsi kesken unien puoli kolmen aikoihin ja huuteli äitiä. Menin rauhoittelemaan ja Sara nukahti tuulesta huolimatta tunnin kuluttua. Tiistai-aamuna Jaakko heräsi ensin seitsemän jälkeen ja Sara jatkoi unia puoli kahdeksaan.Yhteinen leikki- ja pomppimishetki ukin  ja mummin sängyssä oli mieluisaa.
 
1814496.jpg
 
Aamu- ja iltapäivällä  leikimme leikkipuistoissa. Jaakko potki ukin kanssa jalkapalloa isoon maaliin ja Sara liukui liukumäessä mummin katsellessa iloista touhua. Jaakko seurasi  ison pojan skeittailua kuivana olevassa uima-altaassa ja keskittyessään Jaakon vartalo keinui skeittilaudan tahdissa. Jännää oli.
 
Illalla kuului yht`äkkiä H U -H U U..S A -R A JA JAAK-KOO! Siinäpä oli ihmettelemistä lapsilla kerrakseen. Mistä ääni kuului, kuka siellä huhuili? Pian Sara ja Jaakko oivalsivat, että postiluukustahan ääni kuului. Kipin kapin riensivät molemmat lapset ovelle ja riemulla ei ollut rajoja, kun isä ja äiti olivat siinä. Monta halia ja suukkoa saivat molemmat.Yhteisen iltapalan jälkeen oli edessä autoon tavaroiden pakkaus ja lähtöhalaukset. Jaakko oli erityisen väsynyt, kun ei ollut malttanut nukkua päiväunia.
 
Oli mukavaa ja antoisaa olla kanssanne rakkaat Sara ja Jaakko!
 
--Helena- mummi--