Mainitsinkin jo aiemmin, että lasten ja äidin päivärytmiin on tulossa uusia juttuja tänä syksynä. Oikeastaan kaikki lähtee siitä, että lasten päiväunirytmi on myöhäisempi kuin keväällä ja lapset ovat nyt sen verran isoja, että voimme alkaa kokeilemaan uusia juttuja.

Käytännössä tuo kaikki tarkoittaa sitä, että lasten päivärytmiin tulee suunnitelmallisuutta ja uusia "harrastuksia".

  • Maanantaisin jatkuu edelleen perhekerho, jossa varmasti käymme ainakin huonoilla ilmoilla leikkimässä.
  • Tiistaisin haluaisin viedä lapset temppuradalle, se on 2-5-vuotiaille tarkoitettu monipuolinen, motorisia taitoja kehittävä temppurata ja samaisessa tilassa on mahdollisuus käyttää liikuntavälineitä. Niin ja tämä on siis aamupäivän juttu, 9.30-11.30.
  • Keskiviikkoisin lapsilla (ainakin toivottavasti) on 2-vuotiaiden kerho klo 9-11, siellä toiminta painottuu lyhyisiin tuokioihin ja leikkiin. Siellä siis ollaan ilman vanhempia...
  • Kotona päivärytmiin tulee selkeyttä siinä mielessä, että suunnittelen jokaiselle päivälle jonkun pienen jutun, jonka teemme ennen päiväunille menoa. Tällä hetkellä lapset ovat riehaantuneet klo 12-13 välillä ja tuumasin tuohon riehuntaan kyllästyneenä, että sepäs onkin sopiva ajankohta piirtää, maalata, askarrella jne. Siitä sitten rauhallisin mielin päiväunille. Tätä on nyt testattu parina päivänä ja hyvin sujuu. (ai miten niin äiti on päiväkodintäti... heh)

Tämänpäiväinen askartelu oli kangaspalojen liimaaminen nallen vaatteeksi ja näin se sujui:

1815737.jpg

Jaakosta oli kiva levittää liimaa...

1815742.jpg

... ja Sara oli asiasta samaa mieltä!

1815744.jpg

Vasemmalla Saran, oikealla Jaakon nalle. Näitä esiteltiin illalla isille ja mummulle NIIIIN ylpeinä. :o)