Lauantaina Sara ja Jaakko tapasivat pitkästä aikaa mummia ja ukkia. Lapset olivat ihmeissään ja innoissaan, kun mummi ja ukki ilmestyivät puistoon. Vauhtia riitti niin paljon, etteivät lapset malttaneet käydä päiväunille, vaikka isi, mummi ja ukki hipsivätkin hetkeksi katsomaan uutta kotia. Takaisin tullessa heitä odotti nukkuva Sara sekä sohvalla lastenohjelmia katseleva Jaakko. Jaakko saikin sitten auttaa mummia ruuanlaitossa ja poika oli niin innokas, että äidin piti vahtia vierestä, ettei pikkumiehen sormet jääneet mummin nopeasti pilkkovan veitsen alle.

1869392.jpg

Jaakko sekoittaa kasviksia...

Iltapäivä sujui leikin parissa. Sillä aikaa, kun äiti ja mummi käväisivät kaupassa, ulkoilivat isi ja ukki lasten kanssa. Tiistaina sitten mummi ja ukki ovat meillä koko päivän, sitä odotellessa...

Sunnuntaina oli Hannu-papan synttärit ja koska äiti arveli lasten kärsivän ramppikuumeesta, soitimme jo heti aamusta papalle ja lauloimme onnittelulaulun puhelimitse. Sara lauloi "paljon onneaaa pappa, paljon onneeaa pappa!" ja Jaakko säesti "onnea vaan...". Jaakko oli muuten aamupalalla sitä mieltä (kun puhuttiin lahjan antamisesta papalle), että Igor-eno antaa papalle lahjaksi moottoripyörän, jolla Jaakko sitten haluaa ajaa.

No, se ramppikuume sitten todella iski eikä laulusta kuulunut pihaustakaan, vaikka Sara kovasti harjoittelikin oven ulkopuolella. Lahjan antaminen oli kuitenkin tärkeää.

1869394.jpg

Paikalla piti olla vain enot ja Lotta, mutta "yllätysvieraita" riitti, joten tupa oli pian täysi. Jaakko vierasti Jarmoa ja Marjutia aluksi niin, että piiloutui verhon taakse eikä meinannut tulla sieltä millään pois. Lotan saavuttua lasten leikit alkoivat toden teolla ja mukavasti ne sitten sujuivatkin.

1869395.jpg

Hieman illemmalla iski riehumiskohtaus ja siinä vaiheessa alkoi äidin voimat ehtyä (isi on taas kipeänä ja makasi kotona lepäämässä). Jaakko viskeli palloa sinne sun tänne eikä malttanut pysyä eteisessä. Samaan aikaan Sara teki Lotalle kiusaa, joten koko ajan olisi äidin pitänyt revetä kahteen paikkaan. Niinpä iltaruuan jälkeen vaipanvaihto ja kotia kohti.

1869397.jpg

"Meillä on tosi hauskaa täällä juhlissa!"

Ilta sujui sitten isin seurassa ja äiti hoiti nukkumaanlaiton. Lapset olivat jotenkin todella iloisen ja onnellisen oloisia saadessaan special-huomiota ensin isiltä ja sitten äidiltä. Sara oli kuulemma ollut jopa mustasukkainen, kun isi oli hellinyt Jaakkoa. Kiva ilta ja kivat kujeet. Nukkumaan mennessä Jaakko vielä mietiskeli sitä enon "hankkimaa" moottoripyörää ja sillä ajamista... (vaikka tosiasiassa pappa sai enolta ilmakiväärin :)