Tiina-äiti on ollut huolissaan siitä, ettei lasten tarvitsisi kertalaakista astua uuteen kotiin, joten kävimme tänään tutustumisreissulla uudessa kodissa. Nyt siellä on tarvittava remontti tehty, joten ei tarvinnut varjella lapsia naulaisilta lattialistoilta tai kytätä, etteivät koske juuri maalattuihin seiniin. Idea oli myös se, että kun uudessa kodissa on tuttuja tavaroita purettuna, tajuavat lapset paremmin, mistä hommassa on kyse... (Haluan siis, että lapset ehtivät tutustua uuteen kotiin, löytää uuden rytmin/tavat toimia ennen kuin pikkusisarus syntyy.Sen vuoksi olisi kiva, jos uusi koti olisi jo vähän tuttu eikä sunnuntaina tulisi mitään järkytystä siitä, että mihin me oikein tultiin...)

Aivan ensimmäiseksi piti päästä kapuamaan portaita alakertaan. "Tule Jaakko!", huusi Sara ja niin kaksikko peruutti portaat alas. Ja heti koulutus rappujen kulkemisesta käyntiin, seinän viertä pitää kulkea, sanoo äiti. :o)

1917665.jpg

Alakerrassa tsekattiin makuuhuoneet ja pesutilat, sieltähän löytyi oma rakas amme ja kaikki kylpylelut. Lapset olisivat halunneet kylpeä heti, mutta sovittiin, että hetkeä myöhemmin. Illan projektina oli kasata lasten uudet nojatuolit ja viettää samalla mukava hetki koko perheen kesken. Lapset olivatkin innokkaita nikkareita: Jaakko hoiti työkalujen käsittelyn, Sara varmisteli, että ruuvit ovat varmasti lujaa tekoa (imeskeli siis niitä :).

1917657.jpg

1917660.jpg

Ja näin hienot niistä tuli! Sara hihkuu uudessa tuolissaan, Jaakko vielä varmistelee, että kaikki ruuvit ovat varmasti paikoillaan.

1917662.jpg

Sara oli riemuissaan myös suuresta tilasta ja ihmetteli uutta kirjahyllyä aukoen kaapin ovia. Katsottavaa ja kokeiltavaa riitti. Muutama lelulaatikkokin avattiin ja kas kummaa, sieltä löytyi tuttuja leluja!

1917748.jpg

Lopuksi lapset kävivät kylvyssä ja ennen kotiin lähtöä syötiin iltapalaa uuden keittiönpöydän ääressä. Lapsia ihmetytti pöydän ja tuolien ympärillä olevat suojamuovit, niitä olisi ollut niin kiva repiä pois. Huomenna tutustumiskerta II, jos ehditään, sitten lapset viikonlopuksi hoitoon ja sunnuntaina iltapäivästä Sara ja Jaakko muuttavat lopullisesti uuteen kotiin. Saas´ nähdä kuinka kaikki sujuu.