Isillä on tällä viikolla syysloma, joten niin on sitten koko perheelläkin. Olemme viettäneet aivan ihania perhepäiviä; aloittaneet aamut kaikessa rauhassa, syöneet yhteisiä aamupaloja ja ruokia (vasta nyt siis on alkanut sujua nämä yhteiset syömishetket, luksusta!), nukkuneet päiväunia koko porukalla, ulkoilleet sekä iloinneet vieraista.

2007030.jpg

Lasten mielikuvitusleikit ovat jatkuneet ja muokkautuneet jälleen tämän viikon aikana. Kuvassa lapset odottavat, että äiti olisi keittiössä valmis, mutta istuvat samalla junassa matkalla jonnekin.

Tiistaina saimme odotettuja vieraita, sillä entinen naapurimme Nea (2v.) vanhempineen suoritti tutustumisreissun "Saran ja Jaakon uuteen paikkaan". Jaakko on edelleen kovasti Piian perään ja Sara Janin. Nea-kaverista on puhuttu pitkin viikkoja ja voi sentään, kuinka mukava oli nähdä. Jaakko muisti jo päivällä (kun mainitsin, että Nea tulee), että meidän pitää muistaa antaa Nealle lahja (kun ei päästy synttäreille). Niinpä sitten onniteltiin Neaa lahjan kera ja Jaakko osasi hienosti sanoa Nealle, että "tässä sulle syntymä-päivä-lahja!". ;o)

2007022.jpg

Keskiviikkona Eveliina ja Hanna pistäytyivät leikkimässä ja Eveliina oli jo kuin kotonaan. Hauska katsella Eveliinan touhua ja ajatella, että meillä on vuoden kuluttua saman kokoinen pikkuinen touhuamassa. Sara ja Jaakko tykkäävät Eveliinasta paljon, vaikka ovat tällä hetkellä melko varomattomia pienempää kaveriaan kohtaan.

2007018.jpg

Erään ruokailun jälkeen lueskelimme kaikki porukalla postia/ mainoksia keittiön pöydän ääressä. Jaakko oli mainion näköinen lukiessaan Aku Ankkaa (kato pappa, kun lapsetkin jo lukee akkaria!). Keskittynyt ilme kasvoillaan poika käänteli sivuja kuin vanha tekijä. (ja huom! jauhelihakeitot on harottu kivasti tukkaan)

Isi ja lapset ovat parina aamupäivänä käyneet lasten kerhopaikassa leikkimässä/askartelemassa. Siellä on nyt syyslomalla avoita toimintaa joka päivä. Kotiin on tullut iloista sakkia, sillä Maahisessa on ollut hauskaa. Ja isi on nauttinut kovasti lasten kanssa olemisesta. Onneksi tämä ilo saa jatkua vielä jokusen viikon, kun isi on isyyslomalla (jahka tuo Sintti-sisarus malttaisi tulla maailmaan).

2007028.jpg

Torstaina kävimme kauppareissun päätteeksi Rossossa syömässä. Olin vannonut viimekertaisen jälkeen, että menemme ravintolaan lasten kanssa seuraavan kerran vasta ensi kesänä, mutta tänään kaikki sujui erinomaisesti ja Sara&Jaakko käyttäytyivät kuin isot lapset konsanaan.

2007032.jpg

Yhteinen ruokailuhetki sujui hienosti ja lapset selvästi nauttivat tilanteesta. Ruuan jälkeen lapset tekivät tuttavuutta hieman isomman tytön kanssa, joka oli myös leikkipaikalla. Jaakko sanoi moneen kertaan "moi tyttö!", kunnes tyttö vastasi "mä oon Anni, mä oon neljä!". Sitten Jaakko esitteli itsensä "minä, Aakko!" ja taisi Sarakin sanoa nimensä. Keskustelu jatkui "mun yks kaveri on kans Sara, mut se on Mesikämmenissä, mä oon Mustikoissa". Ja Sara&Jaakko kuuntelivat tytön juttuja nauliintuneina. Meitä vanhempia lasten esittäytyminen ja jutustelu huvitti, Annin isä naurahti, että kerrankin joku kuuntelee sitä taukoamatonta puhetta... ;o)

2007024.jpg

Iltapimeällä oli jännää kävellä kotikaupungin katuja.

2007027.jpg

Kotona odotti kuitenkin hauska puuhastelu, sillä ennen kylpemistä ja saunomista lapset saivat maalata äidin masua. Lasten mielestä se oli hassua, mutta taisi olla ihan hauskaakin. Jokohan se Sintti-sisarus kohta tulisi pois masusta niin saisivat Sara ja Jaakko pitää sylissä?! Kun se on nyt se juttu, jota niin kovasti odotetaan...