Jaakko on jo pidemmän aikaa puhunut paljon tietämisestä. Pojalle on merkityksellistä, että joku tietää jotakin. Aluksi Jaakko mietiskeli, että "Jaakko ei tiedä...". Pohdintaa tietämättömyydestä on edelleen, mutta nykyään Jaakko pohtii enemmänkin sitä, että joku tiesi jotakin. "Isi, tiedät!", toteaa Jaakko, jos isi on tiennyt jotakin, jota pieni mies on miettinyt. Tai sitten saadaan kaupan päälle vielä kehuja, esim. "Sara, tiesit! Hyvä Sara!".

Tänä aamuna lapset huutelivat äitiä ja isiä sängyssä ja kun isi meni lapsia sieltä nostamaan, sanoi Jaakko isille: "Isi, kuule, Jaakko ei ymmärrä, minkä värinen tämä on?!". En tiedä mistä oli kyse, mutta isi vastasi, että "ruskea". "Ahaa, ruskea!", tiesi nyt Jaakkokin.

Hetken päästä lueskelimme kirjoja äidin ja isin sängyssä. Katselimme Leila-tätimummon tuomaa maatila-kirjaa ja Jaakko kyseli äidiltä asioita: "Missä lehmä? Missä porkkana? Missä peruna? Missä puimuri?..." Ja äiti osoitti oikeita kuvia sitä mukaa, kun kysymyksiä sateli. Yht´äkkiä Jaakko kehui äitiä: "Hyvä äiti, tiedät asioita!". No niinhän minä tiedän, mutta paljon tiedät kultaseni jo sinäkin. :o)