Tällä viikolla olemme pikkusiskon syntymän lisäksi saaneet juhlia isin kolmekymppisiä sekä mummin synttäreitä.

Isi täytti tiistaina (jolloin äiti ja vauva tulivat kotiin) 30 vuotta! Isi tietysti luuli, että synttärit on ikään kuin unohdettu juttu, koska päivään sisältyi niin paljon muutakin tapahtumaa. Vaan kun olimme asettautuneet taloksi ja isi lähti pikaiselle kauppareissulle, järjestimme lasten kanssa isille yllätyskekkerit. Pikavauhtia sairaalan kanttiinista salaa ostetut herkut pöytään, kynttilä "kakkuun" (leivos), serpentiiniä lamppuun, kortti ja lahjat valmiiksi, onnittelulaulun ja "yllätys!"-huudon treenausta ja yöpuvut päälle. Yhtään ylimääräistä minuuttia ei sitten jäänytkään vaan juuri kun olimme valmiita, pääsimme kajauttamaan isille "Yllätys!" onnittelulaulun kera. Lapset hyppivät ja kiljuivat riemusta kun Jaakko paljasti keittiöön järjestetyt juhlat laittamalla valot päälle.

2030965.jpg

Isi liikuttui kovasti saamastaan ylläristä. Vietimme perheenä oikein ihanan iltapala-synttärikekkerituokion leivosta ja donitseja herkutellen. Lapset auttoivat tietysti isiä puhaltamaan kynttilän. Onnea-huudot raikasivat niin kauan kunnes oli aika käydä nukkumaan...

Isin synttärikahveja juhlittiin epävirallisen virallisesti lauantaina. Helena-mummilla oli myös syntymäpäivä, joten juhlittavaa oli tuplasti. Sara ja Jaakko askartelivat mummille kortit.

2030906.jpg

Sara löysi värien seasta puuvärin, joka oli saman sävyinen kuin bodyn resori. "Äiti, punainen.", sanoi Sara ja vertasi kynää hihaansa. Tarkka tyttö! Tämä väri taitaa olla muutenkin Saran lempiväri, sillä mummin kortti ja siihen liimattu kissa olivat juuri tuon väriset.

2030909.jpg

Jaakko valitsi korttiin paloauton kuvan.

2030901.jpg

Sisarukset juhlatunnelmassa! Lapset olivat onnesta soikeina, kun heillä riitti leikkiseuraa. Ensimmäisinä kehiin astelivat Elli-täti ja Ami, joiden tuloa lapset olivat odottaneet kuin kuuta nousevaa. Jännä juttu, että vaikka viimeksi on nähty lasten synttäreillä, jatkuivat leikit siitä mihin ne olivat viimeksi jääneet. Hiki päässä nelikko pelasi palloa leikkihuoneessa ja kun kunto alkoi hiipua, vaihdettiin leikki legotornin rakentamiseen.

Kun "vanhukset" olivat kahvitelleet, luovuttivat Elli ja Ami paikkansa papalle ja ukille. Tornin rakentelu ja muu leikki jatkui vielä tovin. Mummin ja mummun luona käytiin välillä kiikkumassa (jalan päällä) ja Riitan kanssa lapset leikkivät käsinukeilla. Vauhtia riitti koko illan ja vieraiden lähtiessä Sara toivotteli kaikille jälleen sen tutun fraasin: "Tulkaa takaisin!".