Meillä odotetaan, odotetaan ja odotetaan. On odotettu jo pitkään. Ja nyt tuli vielä lisää odotettavaa. Huoh!

Jo parin kuukauden ajan meillä on puhuttu lumiukosta ja sen takaisin tulemisesta. Lumiukko oli koko viime talven Saran ja (etenkin) Jaakon tärkein juttu eikä sitä ole taidettu unohtaa vieläkään. Joka ilta meillä lauletaan ennen unilauluja "Lumiukot"-laulu (lumiukot, lumiukot ketjussa kulkee...) ja kun varsinaiset unilaulut on laulettu, tokaisee Sara "lumiukko tulee takaisin!". Joo, lumiukko tulee sitten kun on talvi ja tulee lunta. Tuttu fraasi meille vanhemmille.

Eilen saatiin lisää odotettavaa. Lapset ovat lukeneet innoissaan lelulehtiä, joita posti näin joulun alla kantaa laatikkoon harva se viikko. Kivaa katseltavaa, ajattelin, mutta en tosissaan uskonut, että niitä leluja osattaisiin jo haluta. Sara (näppäränä tyttönä) on meillä se, joka haluaa kaikenlaista kivaa. Pääasiassa nukkeja ja niille kuuluvia tarvikkeita, mutta kyllä sieltä lehdistä on muutakin mukavaa löytynyt. "Haluu tämän!", ilmoittaa Sara ja näyttää kuvia.

2059333.jpg

Menin sitten eilen tokaisemaan Saralle, että katsotaan, mitä joulupukki sitten jouluna tuo. Vaan kun ei pieni mieli ymmärrä mikä on jouluna ja ettei se ole juuri nyt. Ja että joulupukki ei ole ikkunan takana vaikka kuinka tiirailee ikkunasta (suljettujen sälekaihtimien läpi). Silti Sara näki eilen joulupukin moneen kertaan, kävi jopa eteisessä kuikuilemassa lahjojen tuojaa. Jotta asia ei olisi niin älyttömän suuressa mittakaavassa läsnä, lisäsin vettä myllyyn ja sanoin, että joulupukki tulee vasta jouluna ja sitä ennen tontut kurkkii ikkunoissa, onko meillä kilttejä lapsia. No, sittenhän sitä nähtiin niitä tonttuja, suljettujen sälekaihtimien läpi. ;o)

Yli puoli tuntia jaksoi pieni neiti hokea aivan putkeen "joulupukki tulee!" tai "tontut kurkkii ikkunassa!". Toisaalta suloista seurata, miten pienellä kaksivuotiaalla mielikuvitus pelaa. Vaan kun ei jaksaisi tuhannetta kertaa vastata/kommentoida samaa asiaa siitä, että vielä pitää odottaaaaaa......

Tulkaa jo, lumiukot ja joulu(pukki)!