Lapsilla on muutama leikki, jotka selvästi kuuluvat leikkien top3:seen.

Ykkösleikki tuntuu olevan edelleen koti/matkustus-leikki, jossa lähdetään kodista, käydään retkellä ja palataan takaisin kotiin. Retki voi suuntautua mm. kauppaan, postiin tai lääkäriin ja yleensä sinne matkustetaan junalla (eteisen naulakon alla istuen). Molemmilla on omat kassit (useimmiten lahjakassit), jotka ovat täynnä kaikenlaista tarpeellista. Yleensä molemmilla on mukana astioita, Saralla nukke ja Jaakolla oma pupu. Kotiin lähdettäessä Sara aina tokaisee "Jaakko, mennään kotiin!" ja kun pari on päässyt kotiin, käy Saran käsky "Jaakko, tule nukkumaan!". Sara nukkuu pöydän päällä, Jaakko milloin missäkin. Kunnes herätään ja lähdetään uudestaan.

Toinen hauska leikki on ajella pikkuautoilla lastenhuoneen senkin/hyllyn päällä. Molemmat seisovat lelujen (toinen  seisoo "auton" ja toinen nukensängyn) päällä, jotta ylettäisivät leikkimään ko. leikkiä. Leikki on rauhallinen ja siihen kuuluu jatkuva jutustelu.

2043045.jpg

Kolmas lapsille erittäin mieluisa asia on erilaiset pelit. Kuvassa pelataan "nappulapeliä": Jaakko tekee yleensä autoja yms. ja Sara kukkapenkkejä. Nappulapelin "juttu"on kääntää alusta ylösalaisin ja pudotella nappulat sormella painellen takaisin purkkiin.

2043104.jpg

Uusin huvitus on olohuoneen maton ympäri juokseminen. Sara painaa edellä tukka hulmuten ja huutelee Jaakolle "Jaakko, ota minut kiinni!". "Joo!", vastaa Jaakko ja juoksee pitkin askelin perässä kuin Viren konsanaan. Noin joka toinen kierros Sara pysähtyy kirjahyllyn kulmalle, tarttuu mukamas puhelimeen, vastaa "haloo, mitä kuuluu, hyvää, nähdään taas!", hörppää näkymättömästä mukista jotakin ja jatkaa jälleen matkaa. Tämä "ralli" tai "takaa-ajo" on kerrassaan hauskaa seurattavaa ja kun se kestääkin niin uskomattoman kauan (eilen juoksivat ainakin 30 kierrosta maton ympäri) niin äiti ja isi nuorentuvat useammalla vuodella ihan tosta noin vaan! :o)

2043041.jpg

Tänään lapset pukivat mekot päälleen sillä Jaakko on monena päivänä tanssinut helmat hulmuten, vaikka mekkoja ei ole näkynyt mailla halmeilla. Mielikuvitus on siis vilkas, mutta tällä kertaa otettiin ihkaoikeat hamoset esiin.

2043030.jpg

Ja kavereita on tietysti hauska nähdä. Eveliina on jo tuttu leikkikaveri ja tänään tytöillä oli selvästi jokin oma juttu. Halivat ja pusivat ihan jatkuvasti... Enemmänkin voisi kavereita meillä käydä, hopi hopi kaverit, nyt kyläilemään!

2043028.jpg

Sara on alkanut hulluttelemaan isin kanssa. Aiemmin neiti ei ole puhunut hassuja/höpöjuttuja niin kuin Jaakko. Alkuviikosta isi ja lapset olivat puistossa ja Sara istui kiikussa huudelleen vieressä olleelle isille: "Pois alta isi, hevonen syö sinut!" Tämä oli ollut superhauska juttu, sillä Sara oli kikattanut aivan mahdottomasti huudellessaan hassuja isille.