Maanantaina isi lähti töihin ja saimme seuraksemme mummin ja ukin. Sara ja Sintti jäivät mummin ja ukin kanssa kotiin siksi aikaa, kun kävimme Jaakon kanssa korvakontrollissa (putkettoman korvan kontrolli). Sieltä löytyi korvatulehdus, joten Jaakko sai antibioottikuurin ja 6 viikon päästä päätetään, josko joulukuussa treffattaisiin putkimies ja tuo toinenkin korva putkitettaisiin. Korva ei ole vaivannut, vaikka molempiin lapsiin iski maanantaiaamusta karmea räkätauti.

2084586.jpg

Jaakko ottaa rennosti ja lukee lelulehteä...

Tiistaina pappa soitti ja kysyi, josko tulisi ulkoilemaan lasten kanssa. Sehän passasi ja niin pappa&lapset touhusivat jäätyneen lätäkön äärellä sekä omalla pihalla.

2084582.jpg

Papan ja lasten nyrkkileikki. Pappa pitää käsiä nyrkissä ja lapset yrittävät avata sen oikaisemalla yhden sormen kerrallaan. Kun käsi on auki, painavat lapset "nappia" kämmenen keskeltä ja hups vaan, käsi menee uudestaan nyrkkiin...

Keskiviikkona jätettiin kerho väliin, sillä emme halua tartuttaa räkistä muihin lapsiin (vaikka kerhossa tauteja varmaan riittää). Saimme jälleen papan luoksemme. Jaakko jäi hetkeksi papan kanssa kotiin, kun Sara ja Sintti kävivät äidin kanssa lääkärissä hakemassa Saralle yskänlääkettä. Päiväunien jälkeen pakattiin tavarat ja niin Sara&Jaakko suuntasivat kohti Mukkilaa, jossa olivat yökylässä perjantai-iltaan saakka.

Lauantaina isi oli töissä, joten mummu lähti meidän mukaan joulukadun avajaisiin. Missasimme tonttukulkueen, mutta kuuntelimme lapsikuoron laulantaa, ihmettelimme joulupukkia, saimme namia nalleilta, katselimme tonttujen tanssia jne. Ihan kivaa oli! Lapset testasivat ensimmäistä kertaa seisomalautaa ja se taisi olla kiva juttu.

2084589.jpg

2084585.jpg

Talvi saapui viimeinkin ja vaikka lunta ei vielä ole paljon, on kuura sitäkin hienompi.

2084584.jpg

Sara-sisko juttelee pikkusiskolle. Sara ja Jaakko olivat ikävöineet vauvaa ollessaan isovanhemmilla kylässä ja kotiutumisen jälkeen vauva on saanut extra-huomiota.

Lapset ovat tällä viikolla puhuneet rakastamisesta. Isi ja Jaakko kävivät seuraavanlaisen keskustelun ajaessaan kotiin Mukkilan reissulta. (tuntuu, että kotoa poissa oleminen hitsaa lapsia entisestään toisiinsa)

Jaakko: "Ihana."

Isi: "Mikä on ihana?"

Jaakko: "Sara."

Isi: "Onko Sara ihana?"

Jaakko: "Minä rakastan Saraa."

Isi: "Niin, Sara on sun ihan ikioma sisko."

Jaakko: "Minä olen veli. Sara on sisko."

Sara puolestaan tunnusti rakkauttaan isille päiväunien jälkeen isin nostaessa Saraa sängystä: "Isi kulta rakas", totesi Sara.