Pappa muistelee...

 

Sara ja Jaakko Hukkalassa 3-5.12.2008

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Lapset tulivat meille ke 3.12. iltapäivällä. Mummu oli yksin vastassa kun pappa oli palaverissa. Pappa sai kotiin tultuaan oikein iloisen tervehdyksen "Pappa!". Ilta meni kivasti leikkien ja normaalien iltarutiinien merkeissä. Yhteistyö lasten kanssa sujui tosi hyvin. Nukkumaanmenorituaalitkin sujahteli hyvin mitä nyt mummulla oli pientä tsemppiä Saran hampaiden pesun kanssa. Kahden jääräpään kohtaaminen! Me miehet siirryttiin hiljaa takavasemmalle omiin juttuihimme. Niin se mallioppiminen vaan tapahtuu puolivahingossa.

 

Lapset nukutettiin eri huoneisiin ja kun Jaakko oli umpiunessa, kannoimme sängyn meidän makkariin, jossa Sara jo nukkui. Yöksi panimme oven kevyeen lukkoon sisäpuolelta, koska mummulla oli vielä käsittelemätön trauma siitä kerrasta kun Jaakko oli aamuyön hämärissä kiivennyt sängystään ja hilpaissut alakertaan, josta syvästi järkyttynyt mummu löysi pikkumiehen haahuilemasta "Missä äiti on?". Siinä sitten nukuttiin kaikki neljä samassa huoneessa ja pappa laskeskeli yön valvehetkinään josko tuo ilmastointilaite kakkosellakin tarjoaa riittävästi happea että aamuun saakka selvitään. Suurempi puhallus kun olisi tehnyt vetoa lapsiparkojen päälle.

 

2128466.jpg

Aamulla heräsi iloinen ja suloinen parivaljakko, siis Sara ja Jaakko, kuin tikkapojat. Oli hellyyttävää katsella kaikki yhdessä aamumuumia mummun ja papan sängyllä. Hemuli löysi aivan ihastuttavia kukkia! Siitäpä saatiinkin aamun retkelle aihe. Ensin mummu käy näyttämässä lapsia työpaikallaan ja sitten me mennään Hemulin kukkatarhaan! (Viherpaja) Sielläpäs olikin paljon mitä ihmeellisempiä kasveja ja sillalta näki upeita kultakaloja vai mitä ne nyt oli!

 

2128465.jpg

2128463.jpg

Päiväunien kanssa ei ollut mitään ongelmaa. Molemmat nukahtivat melko nopeasti ja nukkuivat ohjesäännön mukaisesti säädetyn ajan. Välipalan jälkeen mentiin Riitta-tädillä käymään, jonne myös Lotta-serkku tuli Tume-isin kanssa. 2128462.jpg

 

Illalla vielä kylvettiin Hukkalassa ja kylvyn jälkeen lapset seurasivat iltapotalla miten pappa laittoi tulen takkaan ja kuinka tuli, tietenkin oikeaoppisesti päältä sytytettynä, hiljalleen "valui" alaspäin. Jaakko oli sitkeästi sitä mieltä, että "otetaan keppi, istutaan sen päälle, sitten tuli lämmittää ihanasti". Jos nyt kuitenkin tyydytään tähän luukkujen läpi säteilevään lämpöön ja huomennakin takka on lämmin koko päivän, yritti pappa takaisin.

2128453.jpg