2128455.jpg

Perjantaina tehtiin retki Helsinkiin ja oikein junalla, kuten Tiina-äiti oli toivonut. Aleksilla katseltiin perinteistä Stockmannin jouluikkunaa, jota pappakin muistelee lapsena ihastelleensa. (Oli se silloin 50-60-luvulla kuitenkin ihan toista kuin nyt!) Kun kerran Stadissa oltiin, niin mentiin saman tien kahdeksanteen kerrokseen Joulumaailmaan leikkimään. 

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

2128456.jpg

2128450.jpg

2128451.jpg

Sitten vaan junalla "kotiin" Hukkalaan, jossa päiväunien jälkeen mummulla olikin joululeipomusjärjestelyt valmiina. Lapset leipoivat äidilleen lahjapullia kun sille kerran "huomenna lauletaan paljon onneeaa vaan". Tässä yhteydessä syntyi myös, nyt jo legendaarinen, Idols-Jaakon lauluvideo "Tuiki tuiki tähtönen" mummon morttelilla itse säestettynä.

2128457.jpg

Legendaariseksi taitaa jäädä myös Jaakon sydänjuuria raastava kauhu kun äidille tekeillä oleva pitkäpyrstöinen lahjakala, siis pulla, häipyi nimenomaan pyrstöpuolelta ohentuen, pala palalta Jaakon suuhun. Viimeisen palan jälkeen julma totuus paljastui Jaakollekin ja hätä oli suuri "Nyt minä söin äidin yllätyslahjan. Voi voi sentään!". Mummot on sitä varten, että ne lohduttaa ja sitten tehtiinkin uusi pulla.

 

2128459.jpg

2128458.jpg

Sitten olikin aika palata kotiin ja mummu ja pappa jatkavat eloaan taas monta mukavaa muistoa rikkaampana. Kiitos Sara ja Jaakko! Tulkaa taas - mutta jos me kuitenkin jonkin aikaa levätään ensin.

2128497.jpg