Keskiviikon kerhoaamu käynnistyi hieman myöhästyneissä merkeissä, sillä Sintti-vauvan ruokailujen takia lapset myöhästyivät ensimmäistä kertaa kerhosta. Lapset eivät tietysti sitä tienneet ja hyvillä mielin leikkivät ja askartelivat hieman lyhyemmän ajan. Olivat laulelleet joululauluja ja maalanneet sormiväreillä lumihiutale-maalauksen.

Kerhoilusta vielä sen verran, että Jaakon kerhoon jääminen helpottui Mikon isyysloman aikana ja sen jälkeen ei ero äidistä ole harmittanut yhtään. Molemmat huikkaavat ovelta heipat ja rientävät leikkimään tuttujen kavereiden luokse. Jaakko on kyllä edelleen kaksikon varauksellisempi osapuoli eikä aina osallistu yhteisiin juttuihin. Osallistumisesta huolehtii Sara-sisko, joka laulaa täysin rinnoin lauluja vaikkei niitä osaisikaan ja haluaa useasti tehdä monta askartelua yhden vaivaisen sijaan. Monesti on kuitenkin käynyt niin, että Jaakko on hetken seuraillut muiden tekemistä ja liittynyt seuraan todettuaan, että asia on ihan jees. Kerhossa opitut laulut ovat suuressa suosiossa kotona ja niitä lauletaan päivittäin.

Keskiviikon iltapäiväohjelmaan kuului Lotta-serkun (2v.) luona vierailu. Viiden minuutin touhuilujen jälkeen kolmen kopla oli saanut "loistavaa" jälkeä aikaan ja enon perheen kodissa näytti tältä.

2136947.jpg

Tässä leikit siis vielä sujuivat hienosti. Jossain vaiheessa Lottaa alkoi kypsyttää se, että muut leikkivät hänen leluillaan. Saran ja Jaakon oli tietysti pakko vähän kinastella ja koska ilta oli tulossa, riehuttiin välillä vauhdikkaasti. Saimme seuraa myös Jennistä ja Oskarista (1v.8kk), joten leikit jatkuivat loppuillan neljän mussukan voimin. Vaikka meitä vanhempia kolmen kaksivuotiaan uhmaikäisen touhut välillä rassasivat, oli hauska seurata lasten leikkiä ja yhteistä touhua. Yhteistuumin seurattiin myös Lotan hienosti sujuvaa pottailua ja taputettiin pottaan osuneille tuloksille. :o)

2136941.jpg

Jaakko ihastui Lotan Muumi-taloon.

2136950.jpg

Aikuisten herkkuhetken ajaksi oli tarkoitus virittää PuuhaPete, mutta sängyllä pomppiminen oli paljon hauskempaa, joten tv suljettiin. Ja vahinkojen välttämiseksi pomppiminenkin kiellettiin. Hetken hurmoksen jälkeen meno rauhoittui ja porukka jatkoi legoleikkien parissa. Ennen kotiinlähtöä lapset saivat herkutella vielä piparia ja joulutorttua maistellen. Sitten oli aika pakata tavarat, päästää Lotta-serkku iltapuuron ääreen ja hakea isi töistä...

Kotimatkalla lapsiin iski jokin negatiivisuuden aalto. Jaakko aloitti sen selittämällä "meillä ei ole sellaista" ja kun yritimme kysyä mistä on kysymys, toisti Jaakko aina vain "meillä ei ole sellaista". Lopulta kyse oli kai Muumitalosta, mene ja tiedä. Matkan edetessä molemmat vastailivat isin kysymyksiin "ei", oli kyse mistä vaan. Kun Sara näki kaivurin ja raportoi siitä äidille, selitti Jaakko ettei se ole kaivuri vaan "puskutrukki". Siitä sitten väännettiin juupas eipäs-väittelyä hyvän tovin.