Joululoman loppuosuus sujui seuraavanlaisesti.

Vuoden ensimmäinen päivä lorvailtiin kotona. Perjantaina vietettiin iltaa Hukkalassa tapaamalla mm. uusi pikkuserkku Tinja (4kk). Jaakon riehakas esiintyminen ei ottanut laantuakseen ja huomionosoituksien kohteeksi valikoitui tällä kertaa äidin serkku Anni. Annin piti katsoa ja kuunnella esityksiä ja taputtaa sen jälkeen. Loputtomalta vaikuttanut riehuminen loppui vasta kun lapset passitettiin hetkeksi yläkertaan muihin touhuihin. Lotta ja Sara löysivät leikit paremmin ja touhusivat Tomin kanssa leikkihuoneeksi varustetussa kirjastossa.

Lauanatai-sunnuntai välisen yön lapset viettivät Mukkilassa, kun äiti vietti mukavaa tyttöjen iltaa kotona muutaman ystävänsä kanssa. Mukkilassa oli ollut kivaa ja vaikka olikin kovat pakkaset, olivat mummi ja ukki ulkoilleet lasten kanssa tuttuun tapaan.

Maanantaina käytiin HopLopissa leikkimässä. Lapset olivat aivan innoissaan, Sara tuli ja meni, Jaakko keskittyi peleihin. Jaakosta kehkeytyi oiva ilmakiekon pelaaja, tässäkin lajissa Jaakon silmä-"pallo"-koordinaatio kyky on käsittämätön ja poika pelaili kuin vanha tekijä.



Lapset ilmakiekon parissa. Tässä lasten pieni pelipöytä, mutta Jaakon mielestä iso aikuisten versio oli parempi; tuolilla seisten siinä saattoi pelata vallan mainiosti.



Saran siisti ponnarikampaus oli kaikkea muuta neidin tullessa hiestä märän ja toisaalta sähköisen tukan kanssa ulos pallomerestä.

Lopuksi lapset innostuivat pallomerestä ja seinän koloihin heiteltävistä palloista (isi siellä mätti palloja niin, että varmasti oli käsi kipeä!). Parituntinen sujahti nopeasti ja koska Monikkoperheiden kortilla HopLopissa leikitään kaksi yhden hinnalla, hyödynnämme tuon 6e:n parituntisen varmaan vielä moneen kertaan.

Illalla kyläilimme ja herkuttelimme V:n luona. Saralla ja V:lla on jokin aivan oma yhteys ja kaksikolla meni välillä aika lujaa. Parivaljakko otti muutaman painimatsin sillä aikaa, kun Jaakko keskittyi V:n hienoihin pikkuautoihin.



Painitaanko?!

Tiistaina saimme lisää "vieraita". Eveliina ja Hanna ulkoilivat pihallamme aamupäivällä ja iltapäivällä saimme vieraaksemme Liisan 14v. (Tiina-äidin entinen hoitolapsi) ja Leenan. Lapset odottivat innolla Liisan saapumista ja kun se hetki koitti, alkoi aivan vallaton esiintyminen. Pian lapset kuitenkin rauhoittuivat ja katselivat saamaansa Barbapapa-kirjaa. Mukava päivä!

Kaikenkaikkiaan lomalla oli ihana nautiskella rennoista aamuista, päivistä ja illoista. Ei sen kummempaa hoppua mihinkään, kunhan oltiin vaan!