Kolme päivää tuli vietettyä neljän seinän sisällä ja sen kyllä huomasi. Kaikilla (äiti&lapset) oli pinna vähän kireällä, joten oli mahtava päästä vihdoinkin ulos!

Keskiviikkona, kun äiti ja Emma olivat reissun päällä, oli isi rakentanut lapsille majan, jossa syötiin eväitä lampun valossa.

Torstaina äiti ja Sara kävivät kahdestaan kaupassa ottaen vähän breikkiä kotona kökkimiseen. Matkaan lähdettiin ilman vaippaa kokeilumielessä ja lopulta reissu päättyi uudet pöksyt jalassa. Vaikka kuinka yritin kysellä Saralta pissahätää, tuli pisu housuun apteekissa, joten ei muuta kuin Citymarketista jotkut mahdollisimman halvat pökät kainaloon ja pesulle. Kyllä se vielä tästä... Sara oli onnellinen apulainen työnnellessään pikkukärryjä. Harvinaista herkkua, josta molemmat lapset tykkäävät!

Koko syksyn ja talven lapset ovat haaveilleet luistelemisesta ja kun äiti sai viimein noudettua lasten luistimet, päästiin niitä toden teolla kokeilemaan.

Iloiset ulkoilijat nauttivat pulkkakyydistä ja toistensa seurasta. Jaakolla oli tavoitteena pelata jääkiekkoa, mutta sovimme kotona, että kun mailat ovat vielä kaupassa ja jääkiekon pelaamiseen vaaditaan hieman luistelutaitoa, harjoitellaan tällä kertaa vain luistelua.

Kentällä oli muitakin luistelijoita ja eräältä perheeltä Jaakko sai lainaan mailan. (tai itse asiassa lähestulkoon vaati saada sen, nyt kipeänä ei Jaakolta ole paljon neuvottelutaitoja löytynyt) Eipä tarvinnut Jaakkoa pidellä käsistä, kun poika jo paineli kiekon perässä.

Sara puolestaan ei luistelulle lämmennyt. Liian vaikeaa kai, eikä jääkiekko kiinnostanut. Lisäksi seistessä tuli kylmä, joten neiti vaan totesi, että "mennään kotiin". No, pikkuisen harjoiteltiin liukumista ja tasapainoa, vaikutti olevan ihan kivaa Saran mielestä.

Vartin pelailun jälkeen Jaakon oli aika luopua mailasta ja siitäkös riemu repesi. Paha mieli ja suuren suuri harmitus ratkaistiin siten, että palasimme kotiin koko perheen voimin ja isi&Jaakko lähtivät mailakauppaan. Tunnin kuluttua kotiin saapui onnellinen mailanomistaja, joka teki siskolle yllätyksen ja toi hänelle oman mailan (tottakai Saralle oma maila, mutta oli Jaakon mielestä "yllätys!").