Lapset, etenkin Sara, ovat viime aikoina alkaneet esittää kiperiä kysymyksiä. Noin kuukauden ajan on jatkunut tiukka "kuka osti tämän minulle?"/"kuka antoi tämän minulle?"-kysymysten sarja ja sen aikana on käyty läpi niin lelut, kirjat, vaatteet, astiat kuin ruoka-aineetkin. On erittäin olennaista, kuka on antanut mitäkin. Useimmiten vastaus on äiti, mutta isi, mummi ja mummu ovat hienosti toisella, kolmannella ja neljännellä sijalla.

Viimeisen viikon ajan on tiedusteltu, missä mikäkin/kukakin asuu. On selvitetty kananmunien asuinpaikat, läheisten ihmisten kotien sijainnit sekä mm. persiljan, porkkanan ja salaatin kasvu kasvimaalla (huom! sitten kesällä). Ja saatuaan näihin kysymyksiin vastaukset sanoo Sara lähestulkoon aina vienolla äänellä: "mennään ****** katsomaan!". Kiinnostusta asioihin riittää ja hyvä niin.

Kolmas kiinnostuksen aihe on ollut nimet. Lapset osaavatkin hienosti kertoa koko nimensä ja nyt tiedetään jo koko perheen nimet. Myös mummun ja papan nimiä on harjoiteltu (itse asiassa Jaakko tiesi papan etu- ja sukunimen ilman, että olen sitä opettanut!). Tänään opittiin vielä Leila-tätimummon kaikki nimet, meinasi tätimummo itsekin sekoilla niissä. ;o)