Tänään oli (äidillä) melkoinen asioidenselvittely/niistä selviämispäivä. Eilen tuli siis päätös Jaakon putkituksesta ja koska eilen ei vakuutusyhtiössä ollut enää korvauskäsittelijöitä paikalla, piti maksusitoumus saada järjestykseen tänään, muutamassa tunnissa. Käsittelijälle jätettiin eilen soittopyyntö, mutta kun soittoa ei alkanut kuulua, soitin itse vakuutusyhtiöön ja selvisi, että ko.henkilö on sairaana. Kukapa sitä toisten sähköposteja lukisi?! Onneksi siis soitin. Mukavien ihmisten avulla maksusitoumus saatiin ja se faksattiin suoraan lääkärikeskukseen. Meidän piti siis käväistä Fenniassa vain kertaalleen aamupäivällä.

Tarkoituksenamme oli käydä avoimessa päiväkodissa aamupäivällä leikkimässä, mutta aikataulu venyi, joten lupasin Prisman leikkipaikan korvaavaksi jutuksi. Kaupassa jne. kuitenkin venähti, joten pettyneet lapset jäivät ilman kivaa leikkihetkeä äidin hoidellessa asioita siellä sun täällä. Asiat saivat onneksi positiivisen käänteen, kun juna-asemalla odotti pelkän Elli-tädin (tuli hoitamaan Saraa) sijaan Elli ja Ami. Ja vaikka autossa oli paikka vain yhdelle aikuiselle, selvisimme kotiin saakka. ;o)

Elli ja Ami jäivät hoitamaan Saraa, kun Jaakko, äiti ja Emma jatkoivat saman tien matkaa lääkärikeskukseen. Olimme hieman myöhässä, joten lähestulkoon saman tien Jaakko otettiin sisään ja muutamassa minuutissa oli pikkumies unessa. Melko lailla laittoi tällä kertaa hanttiin maskin kanssa, repi sen moneen kertaan irti letkusta, joten kiinnipitäjiä oli lopulta neljä (äiti, anestesialääkäri sekä kaksi hoitajaa). Kotvan kuluttua leikkaus oli ohi ja tokkurainen sekä itkuinen Jaakko tuotiin äidin luokse. Jaakko oli hieman säikähtänyt, kun äiti ei ollutkaan lähellä. Viime kerrasta poiketen (nukkui pitkään ja heräsi kuin mitään ei olisi tapahtunut) Jaakko oli todella tokkurainen pitkään. Rimpuili ja itkeskeli, olisi halunnut pois toipumishuoneesta. Vartin verran istuskeltiin sylikkäin, jonka jälkeen Jaakko yksinkertaisesti halusi pois huoneesta. Sain houkuteltua pojan rattaisiin, johon sitten pitkällisten paijausten, rattaiden heilutuksen ja tuutulaulujen hyräilyn myötä nukahti päiväunille. Reilun 1,5h kuluttua silmät avasi täysin normaali Jaakko- poika, jolla oli heti Pingu ja höpsötykset mielessä. Herkuttelimme vielä jätskit ennen poislähtöä ja siinä vaiheessa oli kurja toipuminen jo kaukainen muisto.

Jaakko ja Emma-sisko unten mailla...

Jaakon oikea korva siis putkitettiin tänään, tärykalvo ja korva kokonaisuudessaan oli ollut todella huonossa kunnossa. Vasenta ei putkitettu uudestaan, sillä putki oli vielä ihan hyvin paikoillaan. Jatkossa oikeaa korvaa kontrolloidaan tiuhaan. Toistaiseksi kaikki hyvin.

Ennen kotiinmenoa Jaakko sai vielä hampurilaisaterian sekä leikkiaikaa Prismakeskuksen leikkipaikassa. Pikaisesti käväistiin myös kirja-alessa, josta iloksemme löysimme Mimmi-lehmä ja Varis-kirjan.

Kotona Saralla oli mennyt kaikki paremmin kuin hyvin. Neiti oli nukkunut 2,5h unet eli heräsi aika lailla minuutilleen samaan aikaan kuin Jaakko lääkärikeskuksessa. Telepatiaa tai mitä lie, hassu yhteensattuma. Sara oli nauttinut yhteisestä olemisesta Ellin ja Amin kanssa mm. muovaillen. Loppuilta sujui vauhdikkaasti, sillä lapset (tyypilliseen tapaansa) riehaantuivat ja vauhti oli aikamoinen. Vauhdikas päivä ja onneksi se on ohi, toteaa tämä äitee... :o)