Keskiviikolle oli vino pino suunnitelmia, sillä taloyhtiössämme oli vesi ja lämpö poikki aamusta klo 8 työpäivän päättymiseen saakka. Vaan niin siinä taas kävi, että lähtiessämme kerhoon (siis oltiin jo lähestulkoon kengät jaloissa menossa) huomasin Saran olevan hieman lämmin ja vuotihan tuo nenäkin kuin seula. Väliin jäi kerho, avoin päiväkoti-hetki sekä kyläily Onnin ja Oivan luona.

Evakkoon ei siis lopulta lähdetty, vaikka mieli teki. Urheasti sinnittelimme 2 litran vesimäärällä siihen saakka, että mummu ja pappa tulivat illalla käymään (en laskenut vettä enempää, koska meidän piti olla muualla). Päivän mittaan alkoi sisälämpötila laskea, joten äiti väänsi ruokaa ja piti uunin kuumana sekä lämmitti saunaa, jotta saatiin lämpöä myös viileään alakertaan. Lapset istuivat välipalalla viltin alla ja katselivat samalla Maisaa.

Vessanhuuhteluvettä saatiin sulatetusta lumesta, joka tosin suli toivottoman hitaasti. Onneksi meillä oli ihan tavallinen päivä eikä mitään oksennustautisessiota. :o)

Iltasella tulivat sitten mummu ja pappa kummipoikansa Juhan kanssa. Jaakko lähti Juhan ja papan kanssa luistelemaan ja tytöt jäivät sisälle. Reippaat luistelijat saapuivat nälkäisinä takaisin, sillä leikittyään hetken Jaakko meni keittiöön ja ilmoitti, ettei voi leikkiä Juhan kanssa kun "mulla on nälkä!". Iltapalalla maisteltiin mummun ja papan ensimmäistä itsetehtyä ruisleipää ja hyvää oli!

(ps. vesi oli katki yömyöhään saakka)