Sunnuntaina juhlittiin isin valmistujaisia mukkilassa (mummilla ja ukilla). Vieraina olivat mummu, pappa ja Rauha-isomummi sekä Markku-ukin puolen sukulaisia (isin serkkuja, tätejä ja isovanhemmat). Lapset näkivät ensimmäistä kertaa Rakel-isomummon ja Tapio-isovaarin.

Suurin osa vieraista ei ollut saapunut vielä, kun Jaakko jo meni päiväunille parvekkeelle. Jaakon nukkuessa Sara laittoi parastaan ja lirkutteli niin paljon kuin vain osasi. Kaikki temput ja taidot tuli esiteltyä leveästi hymyillen ja ripset räpsyen. Meitä vanhempia ihan nauratti, koska Sara ei koskaan aikaisemmin ole ollut niin mahdoton lirkuttelija. No, alkoihan pientä prinsessaakin nukuttaa ja samassa hötäkässä heräsi Jaakko edustamaan pikkuväkeä. Jaakko oli aluksi pihalla kuin lumiukko, sillä talo oli täynnä vieraita naamoja ja unenpöppörössä tilannetta oli vaikea tajuta. Pikku hiljaa Jaakkokin vapautui ja esitteli hienoja hampaitaan leveästi hymyillen.

668786.jpg

Mummi kävelyttää Jaakkoa... (jolla ekaa kertaa oikeat farkut jalassa ;)  )

668788.jpg

Sara kulkee nykyään joko kävellen tai karhynkävely-tyylillä.

 

Iltaa kohti lapset alkoivat väsähtää ja oli kotiin lähdön aika. Kotona otettiin vielä se jokailtainen riehumiskohtaus, jonka jälkeen uupuneet juhlijat söivät iltapuuron, kävivät iltapesulla ja matkasivat höyhensaarille...