Tänään meillä oli yllättäen auto käytössä, joten pakkasimme aamulla kimpsut ja kampsut reppuun ja ajelimme Leila-tätimummon (=isotäti) luokse Tuusulaan. Vietimme vierailun pääosin ulkosalla, ensin tutkimme Leilan ja Peran pihaa, sen jälkeen kävimme seikkailemassa Taaborinvuorella. Sitten sapuskaa nassuun ja kotiin päiväunille. Jaakko-reppana yritti kaikkensa, jotta olisi pysynyt hereillä kotiin saakka, mutta uni vei voiton puoli minuuttia ennen kotiovelle saapumista...

1551784.jpg

Tuulimylly oli ihmeellinen juttu! Ensin sitä ihasteltiin sisällä ikkunasta, ulkona sille annettiin vauhtia (vaikka sää oli kyllä niin tuulinen ettei tuulimylly olisi kaivannut yhtään enempää vauhtia).

1551779.jpg

Jaakon pyörittäessä tuulimyllyä Sara teki löydön marjapensaan alta. Neiti kurkisteli ja kyykisteli tonttua ihmetellen... "Oho!"

Leilan ja Peran pihalla tutkittiin lisäksi kellaria, pihamökkiä sekä kaivoa. Jaakko oli onnessaan, kun sai heitellä kiviä kaivoon. Lapset tutustuivat myös mölkky-peliin, Jaakko innostui viskomaan puukalikoita omilla säännöillään. :o)

1551786.jpg

Taaborinvuorella paras juttu oli ehdottomasti katsomon penkit! Niitä riitti kymmenittäin kolmessa rivissä ja niiden väleissä oli hauska juosta/kiipeillä. Myös vanhat mökit kiinnostivat, niihin kurkittiin sisään, mutta sisään ei vielä päästy (kesäkausi alkanee vasta myöhemmin, nyt saimme seikkailla vuorella ihan rauhassa ilman turisteja/muita).

Hauska, pikapikaa järjestelty aamupäivä, kiitos vaan Leila!