Jos teille on tulossa vieraita ja haluat vierailun epäonnistuvan täydellisesti, tässä sinulle muutama vinkki:

  • Liian hyvin sujunut aamu ja aamu-ulkoilu. Tyhmemmänkin pitäisi tajuta, että jossain vaiheessa kostautuu... Eihän koko päivä voi sujua mallikkaasti kahden uhmaikäisen kanssa!?!
  • Lasten päiväunien jättäminen väliin. Pitääkö sitä nyt tosiaan testata näin moneen kertaan ja todeta, että kyllä meillä ne päiväunet tarvittaisiin...
  • Riitaisat, mekastavat, pahojaan tekevät lapset. Sitä saa mitä tilaa- kun äidin huomio ei siivoushommien, ruuanvalmistuksen, syömisen ja jutustelun ohessa riitä, niin tokihan yliväsyneet lapset pistävät parastaan. Mm. piirtävät värikynillä lattialle, tappelevat koko ajan keskenään, kiukuttelevat ja heittelevät tavaroita, eivät varo pientä vierasta, vinkuvat ja mankuvat...

Että siinäpä teille taas, rakkaat lukijat, omakohtainen kokemus. Ja jos et välttämättä halua, en suosittele kokeiltavaksi.

Johanna ja Noel (11kk) olivat siis tänään aikamoisen myrskyn silmässä. Äideille ei kyllä jäänyt juurikaan aikaa jutustella keskenään, sillä tällä mammalla meni kaikki energia ja aika tuomarointiin ja komentamiseen. Noel on hurmaava pikkumies, toivottavasti näemme pian paremmissa merkeissä uudelleen. Ja silloin meillä on nukuttu päiväunet, niitä ei jätetä enää tietoisesti väliin. Ei, vaikka nukuttamiseen menisi kaksi tuntia päivässä. ;o)

(ja päivään kuului tietysti myös kameran unohtuminen autoon, joten pienestä vieraastamme ei jäänyt muistoksi yhtää kuvaa...)