Tänään alkoi "yhdessä saunaan"-projekti. ;o) Tavoitteena oli tutustuttaa lapsia saunomisen ihmeelliseen maailmaan, sillä tämä perhe ei siis ole vielä saunonut kertaakaan. Lapsia ei aiemmin ole saatu saunaan saakka Jaakon kaakelitrauman vuoksi... (hysteria tarttuu aina myös Saraan)

Suunnitelma oli seuraava. Lapset menevät normaalisti kylpyyn, Mikko saunaan ja minä vahdin pieniä kylpijöitä. Lapset kuulevat Mikon löylynheittoa, kiinnostuvat asiasta ja näin edetään pikku hiljaa niin kauan, että pääsemme jossain vaiheessa tätä tai ensi vuotta yhdessä saunaan.

Projekti lähti käyntiin hyvin ja Jaakko nappasi syötin melko nopeasti. Kiinnostus isin touhuihin saunan oven takana oli suuri, mutta voi vietävä kun pelotti. Moneen kertaan kurkittiin saunan puolelle, mutta palattiin yhtä nopeasti takaisin ammeeseen. Kiinnostus ei kuitenkaan laantunut, joten asiassa edettiin siihen vaiheeseen, että Jaakko käväisi isin sylissä ja tuli sieltä kipin kapin takaisin tuttuun ja turvalliseen ammeeseen. Jaakko matki kiukaan sihinää kulmat kurtussa ja minä selitin kymmeniä kertoja, että isi heittää vettä, isi on saunassa. Pikku hiljaa Jaakko uskalsikin jo istua hetken isin sylissä ja heittää löylyä. Tätä toistettiin useampaan kertaan, kunnes oli aika kylpeä kunnolla eikä Jaakolle saunominen enää maistunut.

Päätimme kokeilla vielä toisin päin. Minä istuin lauteilla ja Mikko vahti kylpijöitä. Ajattelin, että etenkin Sara voisi uskaltautua saunaan paremmin, jos pääsisi äidin syliin. (tähän mennessä Saraa ei kiinnostanut isin ja Jaakon saunominen lainkaan, koska pelotti) Ja kas kummaa, kohta äidin sylissä istui kaksi pientä mussukkaa. Ja lähes heti perään ne kaksi mussukkaa istuivat omissa pesuvadeissaan lauteilla (johon Jaakko ei aiemmilla kerroilla suostunut istumaan). Saunomis-projekti oli siis erittäin onnistunut. Olipa mukava kylpyhetki koko perheellä. :o)