Aiemmin tapahtunutta:

Saralla on ollut masu kovalla jo monta päivää ja kesken ruokailun näyttää siltä, että nyt on päästävä pois syöttötuolista. Siispä äiti nostaa molemmat lapset pois syöttötuolista ja kolmikko siirtyy pikku hiljaa kohti pottatreenejä. Saran vaipassa oleva saalis on laihanpuoleinen, joten äiti yrittää auttaa kakkaa kuumemittarin kanssa. Ei auta.

Kohtaus1

Lapset istuvat potalla ja äiti lukee lapsilleen postin tuomia lehtiä. Katsellaan kuvia. Jaakon potta täyttyy ja ryhdytään pyyhkimishommiin. Sillä aika Sara katoaa paikalta. Äiti lähtee etsimään kadonnutta lammastaan sekä valmistelemaan vaipan laittoa lapsilleen.

Kohtaus 2

Laittaessaan Saralle vaippaa äiti huomaa, että lehteä kyykyssä lukenut Jaakko on vääntänyt uuden erän kakkaa lattialle. Paniikinomaisissa tunnelmissa äiti jättää tyttärensä olohuoneen lattialle ilman vaippaa, rientää pyyhkimään poikansa takapuolen ja työntää vessan oven kiinni. Pahaksi onneksi oven liikerata kulkee suurehkon kakkakasan päältä. "Apua!", miettii äiti ja säntää vessan puolelle hakemaan paperia. Äiti pyyhkii pahimmat kakat sekä lattialta että oven alareunasta (ei muuten mikään helppo paikka putsata).

Kohtaus 3

Saatuaan alustavan putsaustyönsä valmiiksi äiti lähtee jälleen etsimään lapsiaan laittaakseen molemmille vaipan ja pukeakseen heille sukkahousut jalkaan. Jaakko tulee äitiä vastaan omituinen ilme kasvoillaan ja äiti huomaa kolmannen tortun olohuoneen maton vierustalla. Äiti vie tyttärensä lennossa pinnasänkyyn ja ryhtyy kolmannen kerran pyyhkimishommiin. Lisäksi hän laittaa pojalleen vaipan välttääkseen lisävahinkojen syntymisen. Sen jälkeen äiti keskittyy tyttärensä hyvinvointiin: laittaa vaipan, pukee sukkahousut, etsii pupun ja toivottaa kauniita päiväunia. Sitten sukkahousujenlaittovuorossa on Jaakko, jolta myös puuttuu pupu. Pupun löydettyään äiti laittaa unimusiikin päälle, toivottaa molemmille "päiväunia" ja siirtyy olohuone/vessa/keittiö-akselille siivoamaan tapahtuneen jälkiä...

Kohtaus 4

Äiti miettii, mitä kaikkea oppi tästä kerrasta.

  1. Pidä myös toinen pottailija lähituntumassa, jos pyyhit ensimmäistä pyllyä.
  2. Pue vaippa vessasta lähtijälle heti eikä kohta.
  3. Jos jompi kumpi lapsista ei ole kakannut normaaliin tapaan, niin on oletettavaa, että tavaraa tulee normaalia runsaampi määrä. Istuta lapsesi siis uudelleen potalle, vaikka tulos olisi jo tässäkin vaiheessa hyvä.
  4. Nähdessäsi kakkakasan älä liikuta ovia tai mitään muutakaan sen lähettyvillä ja pidä lapsesi kaukana siitä. Älä siis irrota katsettasi kasasta.
  5. Pysy rauhallisena ja tarkista koko asunto pienemmänkin vahingon jälkeen. Lapset ovat nopeita ja voivat ennättää yllättäviin paikkoihin.

 

ps. Äiti pahoittelee jälleen näitä kakkajuttuja, mutta haluaa muistaa (niin käsittämätöntä kuin onkin) nämä "hauskat" tilanteet myös myöhemmin elämässään. Onkohan sillä päässä jotain vikaa?!