Lapset saivat eilen illalla mukavaa seuraa, kun mummu otti 8-vuotiaan kummipoikansa Juhan mukaan lastenhoitoavuksi. Olin kertonut lapsille "isosta pojasta" ja että menevät sitten Juhan kanssa ulos leikkimään. Lasten oli äärettömän vaikea ymmärtää, että Juhan nimi on Juha, ei Juha-Matti (J-M:lle vaan terkkuja! :). Vaan kun "Uha" ilmestyi ovelle, alkoi heti melkoinen esiintyminen ja Juhalle oli jos vaikka jonkinlaista asiaa. Hauska, miten lapset voivatkaan suhtautua niin mutkattomasti heille täysin vieraisiin ihmisiin.

Mummun ja lasten piti olla puistossa n. tunti, mutta koska lapsilla oli ollut NIIN hauskaa, taisi siellä vierähtää lähemmäs 1,5h. Juha oli leikittänyt lapsia, nostellut liukumäkeen jne. Sara oli vain todennut mummulle, että "mene pois": mummua ei tarvittu, kun oli sen verran mukavaa herraseuraa. ;o)

Sisällä lapset ehtivät leikkiä autoleikkejä ennen iltapalaa. Ja kun äiti ja pappa saapuivat omalta reissultaan, istuivat kaikki kolme lasta mummun ja Riitan kanssa pöydässä iloisina toisilleen höpötellen. Sovittiin, että pyydetään Juhaa uuteen kotiin kyläilemään, kunhan saadaan muutto pois alta...