Tiistaina meillä kävi puheterapeutti/tutkija tekemässä lapsille nimentätestin. Bongasin monikkoperheiden sivuilta ilmoituksen, jossa etsittiin alle 3-vuotiaita lapsia mukaan tutkimukseen suomalaislasten äänteellisestä kehityksestä.

"Tutkimuksen tarkoituksena on kartoittaa nimentätestin avulla eri-ikäisten lasten taitoja tuottaa eri äänteitä ja äänteiden yhdistelmiä sekä arvioida testikuvien toimivuutta. Tutkimuksesta saatavaa tietoa voidaan hyödyntää niin normaalisti kehittyvien kuin kielihäiriöistenkin lasten kehityksen seurannassa, diagnosoinnissa ja kuntoutuksessa."

Tutkijan saavuttua paikalle tutustuimme hetken ja sitten oli Saran vuoro aloittaa. Sara painoi nauhurin päälle, jolloin äiti, Jaakko ja Emma vetäytyivät leikkihuoneeseen leikkimään. Sara kertoi innokkaasti kuvista ja vastasi kiltisti tutkijan kysymyksiin. Loppuvaiheessa alkoi jaksaminen loppua, mutta tutkijan tsempillä Sara jaksoi hienosti loppuun saakka.

Jaakko katseli kuvia yhtä hienosti kuin Sara. Monesta kuvasta Jaakko oli kertonut ettei saa tehdä/ottaa eli hyvin ovat kiellot menneet perille! :o)

Nimentätestin lopuksi lapset saivat palkinnoksi tarroja. Sara askarteli niistä kortin sillä aikaa, kun Jaakko oli hommissa. Jaakko puolestaan liimaili tarroja omaan piirustukseensa ja ihali sitä vähän väliä.

Ja koska paikalla oli puheterapeutti, uteli äiti tietysti hieman lastensa puheenkehityksestä. Ihan mallikkaat arviot saivat molemmat lapset eli ei tarvitse olla mistään huolissaan.